Fotó: Cookpad
A muffin alapreceptet jó eséllyel mindenki ismeri, de kóstoltátok már a céklás-kakaós verziót?
A muffinban az a jó, hogy csupa otthon található anyagból elkészíthetjük, és szinte lehetetlen elrontani. Százféle változata létezik, szórhatunk bele kakaóport, kókuszt, áfonyát, rumaromát, mákot; lazíthatjuk lekvárral, répával, cukkinivel vagy akár céklával is. A bíborvörös, kissé földízű, édeskés zöldség remekül passzol a kakaóhoz, a tésztával pedig egyenesen csodát tesz.
A céklát megmossuk, megtisztítjuk, majd kislyukú reszelőn a kellő mennyiséget lereszeljük. Külön tálkákba összekeverjük a nedves és a száraz anyagokat.<
Ezután a két tál tartalmát összeöntjük, majd alaposan elkeverjük. Muffinsütőbe muffinpapírokat helyezünk, majd ezeket megtöltjük a tésztával.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…
A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…