Fotó: Cookpad
A muffin alapreceptet jó eséllyel mindenki ismeri, de kóstoltátok már a céklás-kakaós verziót?
A muffinban az a jó, hogy csupa otthon található anyagból elkészíthetjük, és szinte lehetetlen elrontani. Százféle változata létezik, szórhatunk bele kakaóport, kókuszt, áfonyát, rumaromát, mákot; lazíthatjuk lekvárral, répával, cukkinivel vagy akár céklával is. A bíborvörös, kissé földízű, édeskés zöldség remekül passzol a kakaóhoz, a tésztával pedig egyenesen csodát tesz.
A céklát megmossuk, megtisztítjuk, majd kislyukú reszelőn a kellő mennyiséget lereszeljük. Külön tálkákba összekeverjük a nedves és a száraz anyagokat.<
Ezután a két tál tartalmát összeöntjük, majd alaposan elkeverjük. Muffinsütőbe muffinpapírokat helyezünk, majd ezeket megtöltjük a tésztával.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…