A muffin alapreceptet jó eséllyel mindenki ismeri, de kóstoltátok már a céklás-kakaós verziót?
A muffinban az a jó, hogy csupa otthon található anyagból elkészíthetjük, és szinte lehetetlen elrontani. Százféle változata létezik, szórhatunk bele kakaóport, kókuszt, áfonyát, rumaromát, mákot; lazíthatjuk lekvárral, répával, cukkinivel vagy akár céklával is. A bíborvörös, kissé földízű, édeskés zöldség remekül passzol a kakaóhoz, a tésztával pedig egyenesen csodát tesz.
A céklát megmossuk, megtisztítjuk, majd kislyukú reszelőn a kellő mennyiséget lereszeljük. Külön tálkákba összekeverjük a nedves és a száraz anyagokat.<
Ezután a két tál tartalmát összeöntjük, majd alaposan elkeverjük. Muffinsütőbe muffinpapírokat helyezünk, majd ezeket megtöltjük a tésztával.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…