A Crêpes Suzette a franciák csodálatos narancsos palacsintája, amely sohasem megy ki a divatból.
Az illatos, likőrrel megbolondított francia palacsinta hasonlít a mi palacsintákhoz, ám egy-két dologban azért mégis más: például nagyobb és vékonyabb, a tésztájába pedig több tojás kerül. A különleges desszert kifejezetten mutatós és az elkészítése sem olyan bonyolult, arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a lehető legnagyobb palacsintasütőben vagy serpenyőben készüljön.
A tojást egy tálba ütjük, összekeverjük a cukorral, a sóval, a vaníliával, a tejszínnel, a narancslikőrrel, a liszttel, majd több részletben hozzáadjuk a tejet. Az olvasztott vajat csak a végén adjuk hozzá.
Habverő vagy robotgép segítségével simára dolgozzuk a masszát, majd letakarjuk és legalább 20 percig pihentetjük.
A sütéshez kevés vajat hevítünk egy serpenyőben, majd belekanalazzuk a tésztát. Amikor a palacsinta megszilárdul, és a széle is elkezd színesedni, akkor óvatosan alányúlunk, és egy határozott mozdulattal megfordítjuk.
Ha kész, egy tányérra csúztatjuk, és narancslekvárral vagy a kedvenc töltelékünkkel megkenjük.
Kész is a mennyei francia palacsinta, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…