Fotó: Cuisine Addict
A Crêpes Suzette a franciák csodálatos narancsos palacsintája, amely sohasem megy ki a divatból.
Az illatos, likőrrel megbolondított francia palacsinta hasonlít a mi palacsintákhoz, ám egy-két dologban azért mégis más: például nagyobb és vékonyabb, a tésztájába pedig több tojás kerül. A különleges desszert kifejezetten mutatós és az elkészítése sem olyan bonyolult, arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a lehető legnagyobb palacsintasütőben vagy serpenyőben készüljön.
A tojást egy tálba ütjük, összekeverjük a cukorral, a sóval, a vaníliával, a tejszínnel, a narancslikőrrel, a liszttel, majd több részletben hozzáadjuk a tejet. Az olvasztott vajat csak a végén adjuk hozzá.
Habverő vagy robotgép segítségével simára dolgozzuk a masszát, majd letakarjuk és legalább 20 percig pihentetjük.
A sütéshez kevés vajat hevítünk egy serpenyőben, majd belekanalazzuk a tésztát. Amikor a palacsinta megszilárdul, és a széle is elkezd színesedni, akkor óvatosan alányúlunk, és egy határozott mozdulattal megfordítjuk.
Ha kész, egy tányérra csúztatjuk, és narancslekvárral vagy a kedvenc töltelékünkkel megkenjük.
Kész is a mennyei francia palacsinta, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…