Fotó: Cuisine Addict
A Crêpes Suzette a franciák csodálatos narancsos palacsintája, amely sohasem megy ki a divatból.
Az illatos, likőrrel megbolondított francia palacsinta hasonlít a mi palacsintákhoz, ám egy-két dologban azért mégis más: például nagyobb és vékonyabb, a tésztájába pedig több tojás kerül. A különleges desszert kifejezetten mutatós és az elkészítése sem olyan bonyolult, arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a lehető legnagyobb palacsintasütőben vagy serpenyőben készüljön.
A tojást egy tálba ütjük, összekeverjük a cukorral, a sóval, a vaníliával, a tejszínnel, a narancslikőrrel, a liszttel, majd több részletben hozzáadjuk a tejet. Az olvasztott vajat csak a végén adjuk hozzá.
Habverő vagy robotgép segítségével simára dolgozzuk a masszát, majd letakarjuk és legalább 20 percig pihentetjük.
A sütéshez kevés vajat hevítünk egy serpenyőben, majd belekanalazzuk a tésztát. Amikor a palacsinta megszilárdul, és a széle is elkezd színesedni, akkor óvatosan alányúlunk, és egy határozott mozdulattal megfordítjuk.
Ha kész, egy tányérra csúztatjuk, és narancslekvárral vagy a kedvenc töltelékünkkel megkenjük.
Kész is a mennyei francia palacsinta, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…