Forrás: Wide Open Eats
A sütőtökös muffin különösen népszerű így Halloween felé közeledve, amit akkor is érdemes elkészíteni, ha idén nem megyünk semmilyen beöltözős buliba.
A sütőtök az ősz legzseniálisabb zöldsége, amely önmagában is isteni, ráadásul sütikbe is remekül passzol.
A sütőtökös muffin már jó ideje népszerű Amerikában, itthon egyelőre csak pár éve lett felkapott. A süti népszerűsége abszolút érhető, ugyanis nagyon finom, kellemesen illatos, és tulajdonképpen elrontani sem lehet, csupán egy muffinforma szükségeltetik hozzá.
A héj és a magos rész eltávolítása után felkockázzuk a sütőtököt, és egy kevés sós vízben puhára főzzük, majd botbotmixerrel pürésítjük.
190 fokra előmelegítjük a sütöt, közben a a vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. A sütőtökös pürébe belekeverjük a fűszereket, és vajkrémet adunk hozzé. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a sütőtökös masszába forgatjuk, és simára dolgozzuk.
A muffintepsibe (12 darabos) papírformáka teszük, majd ezekbe szépen kikanalazzuk a tésztát, amit 20-25 perc alatt készre sütünk.
A birsalmalekvárt megmelegítjük és simára keverjük. Végül a kihűlt muffinok tetejét vékonyan megkenjük a zselével.
[sc name=”facebook” ]
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…