A hagyományos madártej közkedvelt finomság, amit mindenki ismer, de vajon kóstoltátok-e már a csokis verzióját? Ha nem, akkor eljött az ideje!
A klasszikus madártej tipikusan az a desszert, ami bármikor lecsúszik az ember torkán, még a nagyobb lakomák után is jól tud esni a selymes, hűtött finomság. A csokis verzióra ez éppúgy igaz, mint az eredetire, ráadásul az elkészítése is hasonlóképpen egyszerű, így kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele.
A tojásokat óvatosan kettéválasztjuk, a fehérjét nagyon kemény habbá verjük, miközben öt dkg cukrot adunk hozzá. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk.
A tejet felforraljuk, egy vizes evőkanál segítségével beleszaggatjuk a tojásfehérjét. Oldalanként egy-két percig főzzük, majd kiszedjük a galuskákat és lecsepegtetjük.
A sárgáját összekuytuljuk a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, az olvasztott csokival, majd hozzáöntjük a már forrásban lévő tejhez. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel újra, mert különben kicsapódik a tojássárgája.
Ha kicsit hűlt, tálkákba szedjük vagy poharakba, és galuskát teszünk a tetejükre. Tálaláskor mandulával, csokiforgáccsal is megszórhatjuk. Kész a mennyei csokis madártej, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…