Fotó: Food & Wine Magazine
A hagyományos madártej közkedvelt finomság, amit mindenki ismer, de vajon kóstoltátok-e már a csokis verzióját? Ha nem, akkor eljött az ideje!
A klasszikus madártej tipikusan az a desszert, ami bármikor lecsúszik az ember torkán, még a nagyobb lakomák után is jól tud esni a selymes, hűtött finomság. A csokis verzióra ez éppúgy igaz, mint az eredetire, ráadásul az elkészítése is hasonlóképpen egyszerű, így kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele.
A tojásokat óvatosan kettéválasztjuk, a fehérjét nagyon kemény habbá verjük, miközben öt dkg cukrot adunk hozzá. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk.
A tejet felforraljuk, egy vizes evőkanál segítségével beleszaggatjuk a tojásfehérjét. Oldalanként egy-két percig főzzük, majd kiszedjük a galuskákat és lecsepegtetjük.
A sárgáját összekuytuljuk a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, az olvasztott csokival, majd hozzáöntjük a már forrásban lévő tejhez. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel újra, mert különben kicsapódik a tojássárgája.
Ha kicsit hűlt, tálkákba szedjük vagy poharakba, és galuskát teszünk a tetejükre. Tálaláskor mandulával, csokiforgáccsal is megszórhatjuk. Kész a mennyei csokis madártej, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…