Fotó: Tastemade
Az almás pite-golyó a hagyományos almás pite újragondolt változata, amely amellett hogy nagyon finom, fele annyi időbe telik az elkészítése.
A régmódi almás pite tipikusan az a sütemény, amire ha rágondolsz, egyből a szádban érzed az ízét, a kellemesen omlós tésztát és azt a bizonyos tölteléket… Bár a régimódi almás pite tényleg megunhatatlan, nem mindig van idő órákat a konyhában tüsténkedni, és pepecselni a sütéssel, különösen a hétköznapokban. Ilyenkor jön jól az almás pite-golyó receptje, amely maximális ízélmény nyújt minimális energiabefektetésel.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, majd egy nagyobb lyukú reszelő segítségével szépen lereszeljük.
A lereszelt almát egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb. 5 perc alatt megpároljuk.
Ha ez megvolt, hagyjuk az almát kihűlni, majd hozzáadjuk a cukrokat és annyi darált kekszet, hogy könnyű, de nem ragacsos masszát kapjunk.
Kisebb, diónyi méretű csinos golyókat formálunk belőle, melyeket még darált kekszben is megforgatunk. (Ha szeretjük a kókuszt, a keksz helyet abban hempergessük meg).
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…