fahéjas szilvakrémleves
Fotó: Pinterest

A szilva krémlevesnek készítve, egy kis fahéjjal megbolondítva olyan finom, mint egy desszert. 

Itt a szilvaszezon, így annak is eljött az ideje, hogy szétnézzünk a szilvás receptek háza táján. A szilvás gombócon túl számos étel készülhet ebből a remek nyári gyümölcsből, krémlevesnek készítve például különösen finom, ráadásul csupán néhány összetevő és egy turmix kell hozzá.

Fahéjas szilvakrémleves

  • 80 dkg szilva
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 db egész szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd egy lábosba tesszük, és annyi vízzel felöntjük, ami épphogy ellepi. Cukorral, sóval, vaníliával, szegfűszeggel, fahéjjal, egy teáskanál citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A szilvát a fűszerekkel körülbelül 10 percig főzzük, majd lehűzzuk a tűzről, és egy botmixer, vagy turmixgép segítségével simára turmixoljuk.

Ezután visszarakjuk a tűzre, majd behabarjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk néhány evőkanál főzőlevet, majd a levesbe csorgatjuk. Közben folyamatosan kavargatjuk. Néhány percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.

Tálalás előtt ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, citromhéjjal, vagy épp gyümölccsel. Jó étvágyat!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: