pudingos gyümölcsleves
Fotó: Tesco

Az egyszerű és gyorsan elkészíthető pudingos gyümölcsleves hidegen és melegen is ugyanolyan finom, ráadásul gyümölcs téren is szabadon variálható. 

Szép lassan egyre több friss gyümölcs lesz elérhető a piacon, így nincs is kézenfekvőbb fogás egy jó gyümölcslevesnél. Bár még közel sem teljes a kínálat, epret és ribizlit már imitt-amott látni a piacokon, és hamarosan érkezik a málna, a meggy és a cseresznye is.

A pudingos gyümölcsleves elkészítése semmiféle különösebb konyhai hadműveletet nem igényel, csupán a cukor mennyisége lehet kérdéses attól függően, hogy milyen gyümölcsöket használunk a leveshez. Érdemes eleinte kevesebb cukrot belefőzni, hiszen míg forró a leves, utólag is lehet ízesítni.

Hozzávalók

2 db alma
5 darab eper
10-15 szem magozott meggy
1/2 csomag pudingpor (vaníliás)
2 ek cukor
ízlés szerint víz
2 dl tej

 

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd majd apró kockákra vágjuk, és már forrásba lévő vízben megfőzzük.

Amikor az alma megfőtt, akkor hozzátesszük a meggyet és a félbe vágott epret.

Míg a gyümölcsök készülnek, egy tálba beleöntjük a fél csomag pudingport, a cukrot és a tejet, és simára kavarjuk.
Ezután hozzáadjuk az gyümölcsleveshez, és körülbelül 2 percig főzzük, míg a puding picit meg nem vastagszik. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: