A csokiba mártott kandírozott narancs házilag is elkészíthető, ám csak akkor érdemes nekiállni, amikor van időnk a konyhában tüsténkedni.
A csokis kandírozott narancs sokak kedvence, a pompás finomság ráadásul házilag is elkészíthető, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy ne vegyszerrel kezelt gyümölcsöket válasszunk erre a célra, mert a héját is el fogjuk fogyasztani.
Étcsokoládéba mártott kandírozott narancs
2 nagy bio narancs
15 dkg cukor
25 dkg étcsoki (70 százalékos)
2 dl víz
A narancsokat folyó víz alatt megmossuk, és körülbelül félcenti vastagságú szeletekre vágjuk.
Egy szélesebb edényben lassú tűzön összeolvasztjuk a vizet a cukorral.
Beletesszük a narancsszeleteket, és 40 percig főzzük, míg a héj meg nem puhul. Ha kész van, áttesszük a szeleteket egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. (A hűtési folyamatot gyorsíthatjuk, ha 15 percre a hűtőbe tesszük.)
A sütőt 100 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elrendezzük rajta a narancsszeleteket, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül egy órán át szárítjuk a sütőben.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. Egy közepes méretű lábost félig megtöltünk vízzel, és feltesszük forrni. Ha már gyöngyözik, egy másik edényt a lábos fölé helyezünk, beletördeljük a csokoládét, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk.
Ha a csoki megolvadt, a narancszeletek egyik felét belemártjuk, és egy tálra helyezzük őket megdermedni.
[sc name=”facebook” ][/sc]