Mindenki grillezett már húst és zöldségeket, de vajon mi a helyzet a gyümölcsökkel? Bár a grillezett banán elsőre furcsán hangozhat, valójában nagyon is ízletes, és az elkészítése is roppant egyszerű is. 

Nincs is jobb, mint egy hétvégi grillparty, amikor összetrombitáljuk a családot és a barátokat, míg a különféle húsok, sajtok és zöldségek a grillrácsra kerülnek. És ha már izzik a grill, akkor ne csak a felsorolt ételek tegyük a rácsra, hanem próbálkozzunk meg valami különlegesebbel, például a friss nyári gyümölcsökkel, amelyekről hajlamosak vagyunk elfeledkezni, pedig nekik is kifejezetten jót tesz a grill. Ilyenkor ugyanis nagyon izgalmas folyamatok zajlanak le: a gyümölcsben lévő cukor karamellizálódni kezd, amitől a gyümölcs még szaftosabbá váik, miközben átjárja a jól ismert pikáns és füstös ízvilág.

Bizony a grillezett banán is isteni finom, bár ennek trükkösebb kicsit az elkészítése, ugyanis héjastul kell a grillre tenni, és addig sütni, amíg a héja fekete nem lesz. Így persze nem túl szép látvány, de ez jelzi, hogy megsült, átsült a banánunk.

Grillezett banán 

A banánokat héjukban tegyük rá a grillsütő meleg felületére.

Mindkét oldalát süssük néhány percig (kb 3-5 perc oldalanként), míg a szép sárga banánhéj meg nem barnul.

Sütés után vágjuk fel a héját egy éles késsel, majd daraboljuk a banánokat karikára, és így banánhéjbölcsőben tálaljuk.

Tehetünk rá 1-2 gombóc vaníliafagylaltot, tejszínhabot, de a kedvenc krémlikőrünkkel is meglocsolhatjuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: