Fotó: Becky Excell
Ez az almafánk recept finom, pofonegyszerű, dagasztani sem kell, így pillanatok alatt a tányérunkra varázsolhatjuk.
Vízkereszttel kezdetét vette a farsangi szezon, amelynek legnépszerűbb étele egyértelműen a fánk. A fahéjas almafánk az egyik legjobban bevált receptünk, hiszen sem dagasztani, sem keleszteni, sem nyújtani nem kell, tulajdonképpen igazi jolly joker, ha rákívántunk a fánkra, de nem akarunk vele órákat bíbelődni.
Az alma mellesleg azért is jó választás a fánkhoz, mert kellemesen édes ízt ad neki, ráadásul a tésztába reszelve pihe-puha textúrával és nedvességgel tölti fel.
Valamint:
A lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálba mérjük. Az almákat először meghámozzuk, majd lereszeljük, és hozzáadjuk a liszthez ad a felütött tojásokkal együtt, és szépen összekeverjük az egészet.
Egy serpenyőben napraforgóolajat hevítünk, majd két kanállal vagy fagyiskanállal fánkokat szaggatunk a tésztából az olajba.
Egyszerre ne rakjunk bele túl sokat, mert a sütés során meg fognak dagadni.
Ha szükséges, megfordítjuk, bár többnyire maguktól is megteszik ezt.
Amikor már szép piros, konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Porcukorral meghintve még melegen tálalva a legfinomabb.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…