Ez az almafánk recept finom, pofonegyszerű, dagasztani sem kell, így pillanatok alatt a tányérunkra varázsolhatjuk.
Vízkereszttel kezdetét vette a farsangi szezon, amelynek legnépszerűbb étele egyértelműen a fánk. A fahéjas almafánk az egyik legjobban bevált receptünk, hiszen sem dagasztani, sem keleszteni, sem nyújtani nem kell, tulajdonképpen igazi jolly joker, ha rákívántunk a fánkra, de nem akarunk vele órákat bíbelődni.
Az alma mellesleg azért is jó választás a fánkhoz, mert kellemesen édes ízt ad neki, ráadásul a tésztába reszelve pihe-puha textúrával és nedvességgel tölti fel.
Valamint:
A lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálba mérjük. Az almákat először meghámozzuk, majd lereszeljük, és hozzáadjuk a liszthez ad a felütött tojásokkal együtt, és szépen összekeverjük az egészet.
Egy serpenyőben napraforgóolajat hevítünk, majd két kanállal vagy fagyiskanállal fánkokat szaggatunk a tésztából az olajba.
Egyszerre ne rakjunk bele túl sokat, mert a sütés során meg fognak dagadni.
Ha szükséges, megfordítjuk, bár többnyire maguktól is megteszik ezt.
Amikor már szép piros, konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Porcukorral meghintve még melegen tálalva a legfinomabb.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…