almafánk
Fotó: Becky Excell

Ez az almafánk recept finom, pofonegyszerű, dagasztani sem kell, így pillanatok alatt a tányérunkra varázsolhatjuk. 

Vízkereszttel kezdetét vette a farsangi szezon, amelynek legnépszerűbb étele egyértelműen a fánk. A fahéjas almafánk az egyik legjobban bevált receptünk, hiszen sem dagasztani, sem keleszteni, sem nyújtani nem kell, tulajdonképpen igazi jolly joker, ha rákívántunk a fánkra, de nem akarunk vele órákat bíbelődni.

Az alma mellesleg azért is jó választás a fánkhoz, mert kellemesen édes ízt ad neki, ráadásul a tésztába reszelve pihe-puha textúrával és nedvességgel tölti fel.

almafánk
Fotó: Domesticate ME

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukor

Valamint:

  • olaj a sütéshez
  • porcukor – vaníliás vagy fahéjas – a tálaláshoz

 

A lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálba mérjük. Az almákat először meghámozzuk, majd lereszeljük, és hozzáadjuk a liszthez ad a felütött tojásokkal együtt, és szépen összekeverjük az egészet.

Egy serpenyőben napraforgóolajat hevítünk, majd két kanállal vagy fagyiskanállal fánkokat szaggatunk a tésztából az olajba.

Egyszerre ne rakjunk bele túl sokat, mert a sütés során meg fognak dagadni.

Ha szükséges, megfordítjuk, bár többnyire maguktól is megteszik ezt.

Amikor már szép piros, konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Porcukorral meghintve még melegen tálalva a legfinomabb.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: