Bizonyos retró sütik sosem mennek ki a divatból: a házi keksztekercs óriási gyerekkori kedvencünk, amely kókuszkrémmel a legütősebb.
A kókuszos keksztekercs igazi vendégváró süti, melyet szívesen vetünk be az ünnepek közeledtével is, főleg azért, mert amellett, hogy nagyon finom, nem kell egy egész délelőttöt robotolni miatta a konyhában. Bár ez a süti távol áll a fogyókúrástól, a kókuszos keksztekercs minimális energiabefektetéssel maximális ízélményt nyújt, ráadásul hűtőben sokáig el is tartható.
A készítésénél csupán csak arra kell figyelni, hogyha gyerekeknek készül, akkor a rum helyett inkább rumaromát használjunk.
Hozzávalók
a kekszes réteghez:
20 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
6 ek cukrozatlan kakaópor
15 ml rumaroma
1.5 dl tej
1.5 dl feketekávé
a vajkrémhez:
Egy nagy tálba kimérjük a háztartási kekszet, a porcukrot, az 5 dkg kókuszreszeléket, a kakaóport, a rumaromát, a tejet, valamint a kávét, majd ezeket jó alaposan összekutyuljuk. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.
Egy másik tálban krémesre keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket.
Egy nyújtódeszkát folpackkal befedünk, amire rátesszük a kekszes massza felét, és sodrófával 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. Ha ragadna, szórjuk meg a tésztát egy kevéske darált keksszel vagy kókuszreszelékkel.
A kinyújtott kakaós massza széleit vágjuk le úgy, hogy szabályos téglalapot kapjunk. Ezt kenjük meg a vajkrém felével, majd óvatosan tekerjük fel.
A második adag tésztával a fentiekhez hasonlóan járjunk el-
A tekercseket körben szórjuk be kókuszreszelékkel, majd egy egész éjszakára hagyjuk a hűtőben pihenni.
[sc name=”facebook” ]