A rizskoch igazi őszi/téli finomság, amelyről a többségnek a suli konyhája jut az eszébe, pedig valójában sokkal több, mint egy sima menzakaja.
Bár a tejberizs is finom, a rizskoch egy fokkal bonyolultabb fogás, ám még így sem igazán igényel komolyabb energiabefektetést. A suli menzáját idéző desszert otthon is könnyen kivitelezhető, és egy kis lekvárral igazán finom fogássá varázsolható.
A belül krémes, kívül pedig itt-ott megpirult rizskoch desszertként, de egy tartalmas leves után, önálló fogásként is megállja a helyét. Mutatjuk, hogyan készítheted el!
A rizst alaposan megmossuk, majd annyi vízben, hogy éppen ellepje feltesszük főni. Adunk hozzá sót, vaníliás cukrot, majd amikor magába szívja a vizet, részletekben hozzáöntjük a tejet. Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük, közben többször megkevergetjük, nehogy leégjen. Ha kész lehúzzuk a a tűzről, és megvárjuk, amíg langyosra kihűl.
Ha mindez megtörtént hozzádolgozzuk a cukrot, a vajat, a tojássárgákat, a citrom levét és héját, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéből vert kemény habot. A masszát kiöntjük egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénai tálba, és előmelegített sütőben, 170 fokon megsütjük 30-35 perc alatt.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…