A rizskoch igazi őszi/téli finomság, amelyről a többségnek a suli konyhája jut az eszébe, pedig valójában sokkal több, mint egy sima menzakaja.
Bár a tejberizs is finom, a rizskoch egy fokkal bonyolultabb fogás, ám még így sem igazán igényel komolyabb energiabefektetést. A suli menzáját idéző desszert otthon is könnyen kivitelezhető, és egy kis lekvárral igazán finom fogássá varázsolható.
A belül krémes, kívül pedig itt-ott megpirult rizskoch desszertként, de egy tartalmas leves után, önálló fogásként is megállja a helyét. Mutatjuk, hogyan készítheted el!
A rizst alaposan megmossuk, majd annyi vízben, hogy éppen ellepje feltesszük főni. Adunk hozzá sót, vaníliás cukrot, majd amikor magába szívja a vizet, részletekben hozzáöntjük a tejet. Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük, közben többször megkevergetjük, nehogy leégjen. Ha kész lehúzzuk a a tűzről, és megvárjuk, amíg langyosra kihűl.
Ha mindez megtörtént hozzádolgozzuk a cukrot, a vajat, a tojássárgákat, a citrom levét és héját, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéből vert kemény habot. A masszát kiöntjük egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénai tálba, és előmelegített sütőben, 170 fokon megsütjük 30-35 perc alatt.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…