Általában nem örülünk, ha megreped a süti, ám a citromos pöfeteg esetében éppen ez lenne a lényeg.
A kívül ropogós, belül puha pöfeteg sütinek a csokis változata a legismertebb, de a citromos verzióval is érdemes tenni egy próbát. A friss, nem túl édes sütemény a benne lévő vajnak köszönhetően lesz igazán omlós.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverő segítségével egy keverőtálban összekeverjük.
Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, és azzal is elkeverjük. Ezt követően mehet bele a sütőporral elkevert liszt, a citromok reszelt héja és leve. Ezután a kurkumát is hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tészta, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.
Hűtőben egy-másfél órát pihentetjük letakarva. Ez idő alatt a sütőt előmelegítjük.
Ebből az adagból körülbelül 30 darab, diónyi méretű gombócot formázunk a masszából, amiket meghempergetünk porcukorban.
A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól egyenlő távolságra, majd 170 fokos sütőben, 10-12 percig sütjük légkeverésen.
Amíg meleg a süti, picit lágynak tűnhet, de nem kell megijedni: amint kihűlnek megszilárdulnak, és kívül ropogósak, belül puhák lesznek.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…