Hirdetés:

Nem kertelünk: szerintünk a világ egyik legfinomabb sütije a pöfeteg keksz, ami  kívülről ropogós, belül pedig elképesztően omlós. 

A pöfeteg keksz nem magyar találmány, a tengerentúlon látott napvilágot, és a mai napig nagy népszerűségnek örvend, mellesleg érhető okokból, ugyanis szerintünk is ez az egyik legfinomabb kekszféle a világon.

A kakaós pöfeteg tehát amellett, hogy látványra is igen mutatós, még ízre is nagyon fiom, nekünk leginkább a brownie jut róla eszünkbe. Egy olyan receptet mutatunk hozzá, amelyet még Martha Stewart is megirigyelne!

pöfeteg-keksz
Fotó: Cafe Delites

Hozzávalók 

  • 36 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél teáskanál sütőpor
  • csipet só

A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Morzsoljuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd rakjuk hozzá szépen a felvert tojásokat. Ezt követően az egészet jó alaposan gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe egy órára, utána pedig formázzunk belőle körülbelül háromcentis golyókat. Kicsit lapítgassuk el, és alaposan forgassuk őket bele a porcukorba.

Rendezhessük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, hiszen sütés közben tovább nőnek. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük meg 10-12 perc alatt. Ennyi tészta két-három közepes méretű tepsibe fér el. Amikor kész vannak, és kiszedtük a sütőből, még puha lesz, de egy-két óra múlva a külseje finom ropogássá válik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház