A sárgabarack krémleves alapja a zamatos gyümölcs, amit fahéjjal és szegfűszeggel is feldobhatsz.
A krémlevesek elkészítése nagyon egyszerű, és főételnek vagy akár desszertnek is ideálisak. A sárgabarack önmagában is nagyon finom, de isteni krémlevest is készíthetünk belőle, amely még selymesebb és lágyabb lesz, ha görög joghurt is kerül bele.
A kajszibarack persze nemcsak finom, de egészséges is: A, C, E-vitamin és kálium található benne, továbbá nagy mennyiségű béta-karotint, luteint és zeaxantint is tartalmaz, melyek mind erőteljes antioxidánsok, így segítenek a káros szabadgyökök elleni védekezésben.
50 dkg sárgabarack
2 teáskanál méz (ízlés szerint)
4 dl görög joghurt
fahéj, szegfűszeg
0.5 l tej (vagy szójatej)
1 db sárgabarack (tálaláshoz)
A barackokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, majd kimagozzuk őket.
Egy mély tálba tesszük a barackokat és botmixerrel (vagy turmixban) összetörjük.
Hozzákanalazzuk a joghurtot és a mézet, ízlés szerinti mennyiségben, majd ismét mixeljük egy kicsit, hogy krémes, homogén állagot kapjunk. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat.
A legvégén belekeverjük a tejet.
Tálaláskor apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal diszítjuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…