sült-dió-mézzel
Forrás: Alaska from Scratch

A méz és a dió a téli időszak nagy sztárjai, melyek remek párost alkotnak együtt: egy kis sült dió mézzel például kiváló karácsonyi csemege, amely röpke pillanatok alatt elkészül – na és persze el is fogy. 

Közelednek az ünnepek, amikor megtelnek az asztalok mindenfelé jóval, például az elmaradhatatlan zserbóval, az isteni bejglivel vagy a pihe-puha hókiflivel. Bár ezek a sütemények valóban nagyon finomak, hosszú és fáradságos munka eredményei, éppen ezért örülünk azoknak a karácsonyi receptötleteknek, amelyek viszonylag kis energiabefektetéssel is ínycsiklandóak.

Ilyen a mézes sült dió is, amelyhez mutatunk is egy szuperegyszerű és gyors receptet!

sült-dió-mézzel | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Damn I can make that

Hozzávalók

  • 5 dkg dió
  • 3 ek barna cukor
  • 1 ek méz
  • fahéj

A diót forró serpenyőbe szórjuk, majd hozzáadjuk a barna cukrot. Folyamatosan kevergetjük, egészen addig, míg  a cukor folyékony nem lesz, majd hozzáadjuk a mézet is.

Addig rázogatjuk és sütjük, amíg diónk szépen megkaramellizálódik. Ezután megszórjuk fahéjjal, majd sütőpapírra terítjük, és hagyjuk kihűlni.

Műanyag dobozba rakjuk el, így ugyanis sokáig ropogós marad.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: