Nem csak az ebéd vagy a vacsora lehet karácsonyi hangulatú, de a reggeli is: a fahéjas-mézes amerikai palacsinta csodás ízei igazán ünnepivé varázsolják a reggeleket.
Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb fejtörést okoz a karácsonyi menü kifundálása: ragaszkodjunk a jól bevált, tradicionális fogásokhoz, esetleg próbálkozzunk valami újjal? Az imádnivaló, pufi palacsinta szerintünk remek ötlet az ünnepi reggelikhez, hiszen viszonylag gyorsan és egyszerűen összeállítható, és szinte biztos, hogy az egész család imádni fogja.
Legtöbbször juharsziruppal, gyümölccsel, lekvárral vagy vajjal tálalják, de a sima verzió fel is dobható, tehetünk például fahéjat a tésztába, ettől igazán finom és illatos lesz a palacsinta.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat.
A tojást elkezdjük habosítani, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókhoz.
Gépi habverő segítségével elkezdjük összedolgozni a masszát, akkor lesz jó, ha sima, homogén állagot kapunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és egy kis merőkanál segítségével a palacsintát egyenként kisütjük. Mézet csorgatunk a tetejére, és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…