Fotó: All recipes
Nem csak az ebéd vagy a vacsora lehet karácsonyi hangulatú, de a reggeli is: a fahéjas-mézes amerikai palacsinta csodás ízei igazán ünnepivé varázsolják a reggeleket.
Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb fejtörést okoz a karácsonyi menü kifundálása: ragaszkodjunk a jól bevált, tradicionális fogásokhoz, esetleg próbálkozzunk valami újjal? Az imádnivaló, pufi palacsinta szerintünk remek ötlet az ünnepi reggelikhez, hiszen viszonylag gyorsan és egyszerűen összeállítható, és szinte biztos, hogy az egész család imádni fogja.
Legtöbbször juharsziruppal, gyümölccsel, lekvárral vagy vajjal tálalják, de a sima verzió fel is dobható, tehetünk például fahéjat a tésztába, ettől igazán finom és illatos lesz a palacsinta.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat.
A tojást elkezdjük habosítani, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókhoz.
Gépi habverő segítségével elkezdjük összedolgozni a masszát, akkor lesz jó, ha sima, homogén állagot kapunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és egy kis merőkanál segítségével a palacsintát egyenként kisütjük. Mézet csorgatunk a tetejére, és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…