Itt egy szuperfinom és nagyon egyszerű karamellizált meggymártás, ami köretnek, vagy csak magában kanalazgatva, tejszínhab mellé is kiváló.
Sokan emlékeznek vissza lelkesedő nosztalgiával a menzai ételekre, pedig legyünk őszinték: a suli konyháján kapható fogásokról a legtöbbünknek nincsenek kellemes emlékei. A kevésbé minőségi alapanyag, a kispórolt összetevők és a leegyszerűsített receptek rányomták a bélyeget az ételekre, így sokan azóta sem próbálkoztak meg a menzás fogások elkészítésével.
Bár a meggyszósz nem tartozott az ehetetlen ételek közé, létezik egy sokkal finomabb és kifinomultabb változat, aminek mindenképp érdemes adni egy esélyt.
1 üveg meggybefőtt kimagozva
2 ek cukor
3 db szegfűszeg
4 db kicsi fahéj
3 nagy ek tejföl
1 ek liszt
A cukrot alacsony lángon karamellizáljuk, majd apránként hozzáöntjük pár evőkanál meggylevet. A meggylé le fogja hűteni a karamellt, és meg fog szilárdulni, de tovább kell forralni, és akkor a cukor szépen beleolvad a meggy levébe.
Mikor a karamell teljesen felolvadt, beletesszük a lisztet és csomómentesre elkeverjük. Ezt követően fokozatosan hozzáöntjük a meggylevet és a tejfölt.
Alaposan elkeverjük, majd beleöntjük a meggyeket és a fűszereket. Szépen lassan, gyakran kevergetve, takaréklángon körülbelül 20 perc alatt készre főzzük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…