A habos tejbegríz lazább, könnyedebb állagú, mint a klasszikus változat, és igazán remek választás, ha ennénk valami finom, habos nyalánkságot.
A tejbegríz örök klasszikus, ami ha máshonnan nem is, a suli menzájáról biztosan ismerős. Jó eséllyel mindenki emlékszik még arra, amikor a konyhásnéni óriás merőkanállal merte ki a kondérból a tejes finomságot, majd szórta rá a cukorral elkevert kakaót.
Bár a menzás verziót is kedveltünk, létezik egy extrább változat, amely lazább, könnyebb állagú, mint az eredeti, és legalább olyan finom is.
1 liter tej
7 evőkanál búzadara
3 db tojás
3 evőkanál kristálycukor
A tetejére:
fahéjas cukor
1 liter tejből és 7 evőkanál búzadarából híg tejbegríz főzünk: a tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Lassan forraljuk 5 percig, közben kevergetjük. A végén a cukrot és a sót is hozzáadjuk.
Ezután 3 tojás sárgáját ízlés szerint kikeverünk kristálycukorral (kb. 3 evőkanál). 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk.
A grízt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojássárgájás-cukros keveréket, majd visszatesszük a tűzre és 1 percig forraljuk.
Ismét lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a felvert tojásfehérjét is, visszatesszük a tűzre és ismét 1 percet forraljuk.
Tányérba vagy pohárba töltjük, majd fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…