A körtekrémleves önmagában is nagyon finom, különösen, ha egy kevés pirított mandulával is megszórjuk a tetejét.
Ősszel hódítanak a krémlevesek, hiszen a hűvös, borongós időben különösen jól esik bekuckózni a meleg szobába, és elkanalazni egy finom, forró krémlevest. A körtéből nemcsak desszert készülhet, krémlevesnek is nagyon finom, levesbetét ügyében viszont érdemes maradni az édes vonalon, a pirított mandula például remekül illik hozzá.
1 ek margarin
A körtéket megmossuk, a magházat kivágjuk, feldaraboljuk.
Egy lábosban vajat hevítünk, majd rádobjuk a cukrot, enyhén megkaramellizáljuk.
Ráborítjuk a körtedarabokat, és alaposan átforgatjuk. Hozzáöntjük a mandulatejet és a vizet, majd fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal és egy egész vaníliarúddal ízesítjük.
Körülbelül 20 percig főzzük, ameddig a körte meg nem puhul. Ezután kihalásszuk a a vaníliarudat, a kardamomot és szegfűszeget, majd botmixerrel pürésítjük. Darabosabbra is hagyható, ebben az esetben rövidebb ideig turmixoljuk.
Serpenyőben felhevítünk egy evőkanál margarint, majd rászórjuk a mandulapelyheket, és aranybarnára pirítjuk.
Tálaláskor gazdagon megszórjuk vel a leves tetejét. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…