A narancsos kókuszgolyó a világ egyik legegyszerűbb édessége, semmi hőkezelést nem igényel, és a gyerekek is el tudják készíteni.
A kókuszgolyó nem csak finom és elronthatatlan, de variálni is remekül lehet: készülhet rummal, rum nélkül, meggyel töltve vagy önmagában, de léteznek lekvárral, dióval, túróval vagy épp naranccsal feltuningolt verziók is.
A narancsos kókuszgolyó semmivel sem bonyolultabb az eredeti verziónál, és talán még finomabb is, így feltétlenül érdemes vele is megpróbálkozni.
Narancsos kókuszgolyó
50 g porcukor
500 g mascarpone
1 darab bio narancs (leve)
10 dkg kókuszreszelék
120 g háztartási keksz
2 darab bio narancs
Egy tálban összekeverjük a mascarponét a narancsok reszelt héjával, a porcukorral és a narancslével, majd a legvégén hozzákeverjük a darált kekszet is. A masszát legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Tálalás előtt diónyi golyókat formázunk a masszából, és kókuszreszelékben meghempergetjük.
[sc name=”facebook” ][/sc]