Fotó: Taste
A tejberizs sokféleképpen ízesíthető és díszíthető desszert, ezúttal a narancsos verziót mutatjuk meg.
A tejberizs örök klasszikus, amit könnyű elkészíteni és számtalan verziója létezik. Bár a klasszikus tejberizst is kedveljük, új köntösben is elkészíthetjük, egészen különleges ízélményt is nyújthat.
A rizsre annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi, és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, míg be nem szívja a vizet. Ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot.
Nagyon alacsony lángon főzzük, míg az összes tejet fel nem szívja. Ha elérte a kívánt állagot, megkóstoljuk, ha szükséges cukrozunk még.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a narancs és a citrom reszelt héját, valamint a porcukrot. Átkeverjük a kihűlt rizst a tejszínhabbal és narancslével.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…