Fotó: Taste
A tejberizs sokféleképpen ízesíthető és díszíthető desszert, ezúttal a narancsos verziót mutatjuk meg.
A tejberizs örök klasszikus, amit könnyű elkészíteni és számtalan verziója létezik. Bár a klasszikus tejberizst is kedveljük, új köntösben is elkészíthetjük, egészen különleges ízélményt is nyújthat.
A rizsre annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi, és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, míg be nem szívja a vizet. Ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot.
Nagyon alacsony lángon főzzük, míg az összes tejet fel nem szívja. Ha elérte a kívánt állagot, megkóstoljuk, ha szükséges cukrozunk még.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a narancs és a citrom reszelt héját, valamint a porcukrot. Átkeverjük a kihűlt rizst a tejszínhabbal és narancslével.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…