A tejberizs sokféleképpen ízesíthető és díszíthető desszert, ezúttal a narancsos verziót mutatjuk meg.
A tejberizs örök klasszikus, amit könnyű elkészíteni és számtalan verziója létezik. Bár a klasszikus tejberizst is kedveljük, új köntösben is elkészíthetjük, egészen különleges ízélményt is nyújthat.
A rizsre annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi, és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, míg be nem szívja a vizet. Ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot.
Nagyon alacsony lángon főzzük, míg az összes tejet fel nem szívja. Ha elérte a kívánt állagot, megkóstoljuk, ha szükséges cukrozunk még.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a narancs és a citrom reszelt héját, valamint a porcukrot. Átkeverjük a kihűlt rizst a tejszínhabbal és narancslével.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…