Fotó: Aunt Jemima
Gyerekkorunk nagy kedvence volt a gofri, ráadásul mostanság újra kezd divatba jönni, és nemcsak a strandok büféiben.
A gofrisütés legegyszerűbb módja a gofrisütő, így ha valóban komolyan gondoljuk a készítését, akkor jobb, ha mihamarabb beszerzünk egy ilyen készüléket. Ha ez megvolt, a tészta elkészítése már gyerekjáték lesz, csupán arra érdemes odafigyelnünk, hogy a tésztát mindig krémesre, teljesen csomómentesre keverjük.
Fontos még, hogyha a gofrik elkészültek, rácsra helyezzük őket, és ne feltornyozva egymásra, így a gőz szabadon tud távozni, és a tészta is megtartja ropogós külsejét.
A lisztet a sóval, a sütőporral és a tejjel csomómentesre keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját, az olajat és a porcukrot belekeverjük a tésztába.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
Gofrisütőben kb. 4 perc alatt megsütjük a gofrikat.
Ha már aranybarnára sültek, kiszedjük a sütőből, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni őket. Ezután megkenjük Nutellával, összeborítunk két gofit, végül pedig egy-két banánszeletet is a tetejére tornyozunk.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…