Fotó: Aunt Jemima
Gyerekkorunk nagy kedvence volt a gofri, ráadásul mostanság újra kezd divatba jönni, és nemcsak a strandok büféiben.
A gofrisütés legegyszerűbb módja a gofrisütő, így ha valóban komolyan gondoljuk a készítését, akkor jobb, ha mihamarabb beszerzünk egy ilyen készüléket. Ha ez megvolt, a tészta elkészítése már gyerekjáték lesz, csupán arra érdemes odafigyelnünk, hogy a tésztát mindig krémesre, teljesen csomómentesre keverjük.
Fontos még, hogyha a gofrik elkészültek, rácsra helyezzük őket, és ne feltornyozva egymásra, így a gőz szabadon tud távozni, és a tészta is megtartja ropogós külsejét.
A lisztet a sóval, a sütőporral és a tejjel csomómentesre keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját, az olajat és a porcukrot belekeverjük a tésztába.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
Gofrisütőben kb. 4 perc alatt megsütjük a gofrikat.
Ha már aranybarnára sültek, kiszedjük a sütőből, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni őket. Ezután megkenjük Nutellával, összeborítunk két gofit, végül pedig egy-két banánszeletet is a tetejére tornyozunk.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…