Gyerekkorunk nagy kedvence volt a gofri, ráadásul mostanság újra kezd divatba jönni, és nemcsak a strandok büféiben.
A gofrisütés legegyszerűbb módja a gofrisütő, így ha valóban komolyan gondoljuk a készítését, akkor jobb, ha mihamarabb beszerzünk egy ilyen készüléket. Ha ez megvolt, a tészta elkészítése már gyerekjáték lesz, csupán arra érdemes odafigyelnünk, hogy a tésztát mindig krémesre, teljesen csomómentesre keverjük.
Fontos még, hogyha a gofrik elkészültek, rácsra helyezzük őket, és ne feltornyozva egymásra, így a gőz szabadon tud távozni, és a tészta is megtartja ropogós külsejét.
A lisztet a sóval, a sütőporral és a tejjel csomómentesre keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját, az olajat és a porcukrot belekeverjük a tésztába.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
Gofrisütőben kb. 4 perc alatt megsütjük a gofrikat.
Ha már aranybarnára sültek, kiszedjük a sütőből, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni őket. Ezután megkenjük Nutellával, összeborítunk két gofit, végül pedig egy-két banánszeletet is a tetejére tornyozunk.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…