Fotó: Aunt Jemima
Gyerekkorunk nagy kedvence volt a gofri, ráadásul mostanság újra kezd divatba jönni, és nemcsak a strandok büféiben.
A gofrisütés legegyszerűbb módja a gofrisütő, így ha valóban komolyan gondoljuk a készítését, akkor jobb, ha mihamarabb beszerzünk egy ilyen készüléket. Ha ez megvolt, a tészta elkészítése már gyerekjáték lesz, csupán arra érdemes odafigyelnünk, hogy a tésztát mindig krémesre, teljesen csomómentesre keverjük.
Fontos még, hogyha a gofrik elkészültek, rácsra helyezzük őket, és ne feltornyozva egymásra, így a gőz szabadon tud távozni, és a tészta is megtartja ropogós külsejét.
A lisztet a sóval, a sütőporral és a tejjel csomómentesre keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját, az olajat és a porcukrot belekeverjük a tésztába.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
Gofrisütőben kb. 4 perc alatt megsütjük a gofrikat.
Ha már aranybarnára sültek, kiszedjük a sütőből, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni őket. Ezután megkenjük Nutellával, összeborítunk két gofit, végül pedig egy-két banánszeletet is a tetejére tornyozunk.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…