A chilis forró csokoládé kényeztető és melengető finomság, ami akkor tökéletes, ha éppen hogy csíp.
Hűvös téli időben, ha édeségre vágyunk, de nem szeretnénk egy fél délelőttöt a konyhában sütögetni, akkor egy mesés forró csoki igazán jó választás, amely a talpunktól a fejünk búbjáig képes átmelegíteni. Sokan már a forró kakaót vagy a mindenféle alapokból kikevert pudingszerűségeket is előszeretettel hívják forró csokinak, holott az autentikus verzió bizony igazi, jó minőségű csokoládéból készül.
Bár a forró csokira előszeretettel tekintünk italként, valójában egy teljes értékű desszertről van szó, amit saját szájízünk szerint hangolhatunk. Azt azonban érdemes figyelembe vennünk, hogy a chilis forró csokoládé bizony nem édes, inkább keserű, amit csakis a legmagasabb kakaótartalmú csokiból érdemes elkészíteni.
Természetesen nem kell ész nélkül nekiállni, és rengeteg chilit beleszórni a csokiba, hiszen nem az a lényeg, hogy ihatatlan legyen, hanem, hogy pikáns csavart vigyünk az étcsokoládé kissé kesernyés ízébe.
Hozzávalók
- 50 gramm étcsokoládé (70-80 %-os)
- másfél deciliter tej
- fahéj
- ízlés szerint friss chili vagy chilipor
- negyed teáskanál vaníliakivonat
A tejet a fűszerekkel együtt szépen felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt vagy nagyon apróra felvágott étcsokoládét.
Elkeverjük, és körülbelül tíz percig állni hagyjuk.
Felvert tejszínhabbal vagy magában szürcsölgetjük el.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]