A fűszeres sült szilva csodás illatű, önmagában is remek desszert, ami tökéletes választás, ha ránk jön a nassolhatnék.
A sült szilva elkészítéséhez mindössze néhány alapanyag szükséges, a végeredmény mégis összetett és ízekben gazdag lesz. Szinte recept sem kell hozzá, olyan egyszerűen elkészíthetjük, ráadásul nemcsak desszertként állja meg a helyét, de sült húsok mellé köretnek is ideális.
500 g szilva
3-4 evőkanál méz
1 dl víz vagy vörösbor
ízlés szerint fahéj, csillagánizs, vanília, szegfűszeg
A szilvákat megmossuk, papírtörlővel áttörölgetjük, majd félbevágjuk. Nem szükséges kimagozni, egyrészt mert attól ízesebb lesz a szilva, másrészt sütés után is egyszerűen el tudjuk távolítani.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráhelyezzük a félbevágott szilvákat vágott felükkel felfelé. Rácsorgatjuk a mézet attól függően, hogy milyen édes a gyümölcs (alternatívaként nádcukor is használható).
Ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel. Ezt kedvünkre variálhatjuk: mehet rá fahéj, vanília, szegfűszeg és csillagánizs is, attól függően, melyiket szeretnénk. A kardamon és a gyömbér is jól passzol hozzá.
180 fokos (alul-felül) előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A sütési idő fajtától függően változhat, így lehet 20 perc, vagy akár 40 perc is. Akkor jó, ha sötétvörös és megpuhult a szilva, és egy kis szirupot is engedett.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…