A répás sütik függőséget okoznak: a répatorta-muffin egy percek alatt összeállítható desszert, amely illatos, puha, és egyszerűen lehetetlen abbahagyni.
A répás sütiktől sokan idegenkednek, attól tartva, hogy a desszertből kiérződhet a zöldség íze. Ez teljesen indokolatlan félelem, ugyanis a répás finomságok nagy részében, ha valaki nem tud róla, akkor fel se tűnik neki, hogy miből is készült.
Bár a répatorta önmagában sem egy nagy vasziszdasz – a legfáradságosabb rész a répák lereszelése -, a muffin még ennél is egyszerűbb, egy igazi Jolly Joker, ha ránk jön az édesség utáni olthatatlan vágy.
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd félretesszük.
A vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük a felvert tojásokkal, és a tejjel együtt a száraz anyagokhoz adjuk. Robotgéppel az egészet összedolgozzuk, egészen addig, amíg csomómentes nem lesz a tészta. Ha túl sűrű lenne, mehet hozzá még egy kevés tejet.
A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáforgatjuk a tésztához.
A muffinpapírok megtöltjük a masszával, majd 185 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mielőtt nekiállnánk a díszítésnek, hagyjuk kihűlni a muffinokat.
A hideg tejszínt habbá verjük.
A mascarponét cukorral és a narancsvirágvízzel kikeverjük, majd több részletben beleforgatjuk a tejszínhabot.
Habzsákba töltve kedvünk szerint fekdiszítjük vele a muffinokat.
Kész is az isteni krémes répatorta-muffin, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…