Desszert

Még a Reuters is a maszkos csokimikulást megálmodó magyar cukrászról beszél!

Bár a maszkos csokimikulás csak poénnak indult, megálmodója, Rimóczi László már nem győz eleget tenni a folyamatosan érkező megrendeléseknek. 

A Lajosmizsén született csokimikulás alkalmazkodva napjaink történéseihez marcipánból készült maszkot hord, amelyhez a gumiszalagot cukormázból formázzák ki.

A Reuters értesülése szerint olyan népszerű lett a Rimóczi-féle Mikulás, hogy a cukrásznak ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a megrendelésekkel, le kellett egyszerűsítenie a dizájnt, és így napi mintegy 100 mikulást képes előállítani gluténmentes olasz csokoládé felhasználásával.

A cukrásznak még az eredetileg maszkok nélkül érkező nagyobb csokoládémikulásokat is át kellett változtatnia: “Már becsomagolták őket, de ki kellett bontanunk és maszkokat adni nekik, mivel ügyfeleink most csak álarcos Mikulást akarnak” – mondta.

Forrás: Magyar Nemzet

A Reuters-nek adott interjúban Rimóczi elmondta, hogy azért hozakodott elő az érdekes csokimikulással, mert javítani szeretné a járvány miatt szomorkás vásárlók hangulatát, amely lássuk be sikerült is neki, sőt még üzletileg is bejött.

Ha nektek is tetszik az ötlet, akkor ide kattintva rendelhettek a Mikulásokból.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago