Még éppen hogy szezonja van az ősz egyik legfinomabb gyümölcsének, ezért érdemes kihasználni: a szőlőleves például nem csak ízletes, de gyors finomság is.
A szőlőleves egy igazán kellemes aromájú étel, ugyanakkor sokkal különlegesebb egy sima gyümölcslevesnél. A leves elkészítése ráadásul mindössze 20 perc, így akár egy gyors desszertként is megállja a helyét.
A szőlő mellesleg krémleves formájában is elkészíthető, ilyenkor ugyanúgy megfőzzük a szőlőszemeket, és mikor megpuhultak egy botmixer segítségével szépen összeturmixoljuk. Ebben az esetben tejszínnel és egy kis liszttel sűrítjük be, hogy a finom krémes állagot megkapjuk.
A szőlőt leszemezzük, öntünk hozzá egy kevés vizet, fűszerezzük, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a szőlő szépen meg nem puhul.
A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készített habarást a levesbe öntjük,majd folyamatosan kevergetjük.Felforraljuk a levest, majd hozzáadjuk a kevéske bort.
Ha kész, kimerünk egy adagot a tányérba, csorgatunk rá egy kis tejszínt, és további szőlőszemekkel díszítjük a tetejét, de még egy kis őrölt fahéjjal is meghinthetjük. Melegen fogyasztva a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…