Fotó: The Pioneer Womam
Nem kell az aroma, az adalékanyag vagy a színezék, a bolti változat a házi csokoládépuding közelébe sem ér.
A házi csokoládépuding semmivel sem jár több macerával, mint a bolti verzió elkészítése, csupán csokoládé, tej és egy kevés étkezési keményítő kell hozzá, utóbbi mennyisége pedig attól függ, hogy lágyabb vagy zselésebb állagú pudingot szeretnénk. Talán mondanunk sem kell, de mind állagában, mind ízében ezerszer jobb lesz a végeredmény, mint az instant pudingporok esetében.
Lábasban felforrósítjuk a tejet, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A csokoládét finomra aprítjuk, majd ezt is a tejhez adjuk, és egészen addig kavargatjuk a tejet, amíg teljesen fel nem olvad benne a csoki. Ezután hozzáadjuk a nyírfacukrot és a kakaóport.
A maradék 0,5 dl tejben csomómentesre elkeverjük az étkezési keményítőt, és a forró csokoládés kókusztejhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a puding sűrű állagúra nem sűrűsödik.
Tálkákba öntjük, a tetejét pedig lekvárral vagy gyümölcsökkel díszítjük. Főzőtudomány nem kell hozzá, mosogatnivaló is alig van vele. Kell ennél tökéletesebb hétvégi desszert? Szerintünk nem. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…