kókuszos csók

Amikor már kicsit uncsi a megszokott húsvéti süti dömping, akkor szokott nagyon jól jönni egy olyan könnyed édesség, mint ez a kókuszos csók.
Csokoládéba mártani a végén nem kötelező, de miért ne tennéd, ha már a közeledben vannak a csokinyuszik?

Tele vagy már a keményvonalas húsvéti sütikkel, a kaláccsal és már egy szelet sonka sem megy le a torkodon? Akkor itt az ideje, hgy kihagyj egy étkezést! Ha viszont mégics csak szeretnél valami könnyűt eszegetni, akkor ezt a habos, kókuszos csókot javasoljuk maximum egy csésze finom kávéval lekísérve.

Kókuszos csók összetevők:
3 nagy tojásfehérje
2/3 csésze kristálycukor
1/2 tk. vanília kivonat
Csipet só
5 csésze édesített aprított nagy szemű kókuszreszelék

  1. Sütőt állítsd be maximum hőfokra  (350°) és bélelj ki két nagy tepsit sütőpapírral. Amennyiben nem szilikonost használsz, úgy érdemes picit beolajozni, szilikonozni az sütőpapírt.
  2. Egy nagy tálban keverd össze a tojásfehérjét a cukorral, a vaníliával és a sóval, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Majd ez után szórd bele a nagy pelyhű kókusz reszeléket is.
  3. Egy közepes süteményes/fagylalt kanál vagy egy evőkanál segítségével kanalazz egyforma méretű halmokat az elkészített tepsire.
  4. 25 percig süsd, majd sütőlemezeken hagyd teljesen kihűlni.
  5. Csokoládéba is márthatod az alját úgy, hogy egy közepes tálban megolvasztassz 1 evőkanál kókuszolajat és 1 csésze csokoládé chipset. A kihűlt macaroons alját mártogasd olvasztott csokiba, majd a maradék keverékkel csepegtesd le a tetejét.
Ehhez az egyszerű és könnyen elkészíthető édességhez jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ]
author avatar
Nyers Marcell
Hirdetés: