Fotó: Magda's Cauldron
A grízpuding receptjénél keresve sem találhatunk jobbat, ha sütés nélküli, fél óra alatt összeállítható, frissítő desszertet szeretnénk.
A grízpuding gyermekkorunk kedvenc ételének, a tejbegríznek a kistestvére, azzal a nagy különbséggel, hogy a grízpudingot nem melegen, hanem hidegen fogyasztjuk. Igaz, a boltban is találkozni grízpuding-szerű kész verziókkal, de otthon is pillanatok alatt kivitelezhetjük, és ebben az esetben csak rajtunk áll, hogy milyen plusz összetevővel dobjuk fel.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és egy kis tejjel lazítunk.
A maradék tejet felforraljuk, és odafigyelve, folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a búzadarát. Forrástól számítva maximum két perc után lehúzzuk a tűzről, majd óvatosan belekeverjük a sárgáját, vigyázva, nehogy kicsapódjon. Ezután szintén óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is.
Kis tálkákba tálaljuk ki a grízpudingot, és ha kicsit kihűlt, mehet is be a hűtőszekrénybe. Ha van rá lehetőség, pihentessük egy egész éjszakán át. Lekvárral, gyümölccsel, fahéjjal vagy akár kakaóval is tálalhatjuk.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…