Fotó: Magda's Cauldron
A grízpuding receptjénél keresve sem találhatunk jobbat, ha sütés nélküli, fél óra alatt összeállítható, frissítő desszertet szeretnénk.
A grízpuding gyermekkorunk kedvenc ételének, a tejbegríznek a kistestvére, azzal a nagy különbséggel, hogy a grízpudingot nem melegen, hanem hidegen fogyasztjuk. Igaz, a boltban is találkozni grízpuding-szerű kész verziókkal, de otthon is pillanatok alatt kivitelezhetjük, és ebben az esetben csak rajtunk áll, hogy milyen plusz összetevővel dobjuk fel.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és egy kis tejjel lazítunk.
A maradék tejet felforraljuk, és odafigyelve, folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a búzadarát. Forrástól számítva maximum két perc után lehúzzuk a tűzről, majd óvatosan belekeverjük a sárgáját, vigyázva, nehogy kicsapódjon. Ezután szintén óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is.
Kis tálkákba tálaljuk ki a grízpudingot, és ha kicsit kihűlt, mehet is be a hűtőszekrénybe. Ha van rá lehetőség, pihentessük egy egész éjszakán át. Lekvárral, gyümölccsel, fahéjjal vagy akár kakaóval is tálalhatjuk.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…