A grízpuding receptjénél keresve sem találhatunk jobbat, ha sütés nélküli, fél óra alatt összeállítható, frissítő desszertet szeretnénk.
A grízpuding gyermekkorunk kedvenc ételének, a tejbegríznek a kistestvére, azzal a nagy különbséggel, hogy a grízpudingot nem melegen, hanem hidegen fogyasztjuk. Igaz, a boltban is találkozni grízpuding-szerű kész verziókkal, de otthon is pillanatok alatt kivitelezhetjük, és ebben az esetben csak rajtunk áll, hogy milyen plusz összetevővel dobjuk fel.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és egy kis tejjel lazítunk.
A maradék tejet felforraljuk, és odafigyelve, folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a búzadarát. Forrástól számítva maximum két perc után lehúzzuk a tűzről, majd óvatosan belekeverjük a sárgáját, vigyázva, nehogy kicsapódjon. Ezután szintén óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is.
Kis tálkákba tálaljuk ki a grízpudingot, és ha kicsit kihűlt, mehet is be a hűtőszekrénybe. Ha van rá lehetőség, pihentessük egy egész éjszakán át. Lekvárral, gyümölccsel, fahéjjal vagy akár kakaóval is tálalhatjuk.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…