Desszert

Vörösboros forrócsokoládé

A tél beköszöntével és ahogy egyre jobban közeledünk az Ünnepek felé, lassan mindenhol előkerülnek a forró italok, akár csak egy kellemes teára, vagy a karácsonyi vásárok forgatagában fellelhető különböző fűszerezésű forralt borokra gondolunk.

A forró csokoládé is az egyik legismertebb – nem csak téli – kedvencünk lehet, melynek eredete egészen a majákig vezethető vissza, Kr. e. 500-as évekig; chilipaprikából, kakaólevélből és kakaóvízből készítették. Európába az 1500-as évek környékén jelent meg ez a finom ital, és csak az 1700-as évek végén egy jamaicai recept alapján kezdték tejjel keverni. 19. századig gyomor- és májbetegségek kezelésére is használták.

Napjainkban rengeteg változata ismert, vannak akik az egyszerűbb változatát, és vannak akik felturbózva szeretik fogyasztani.

Az alábbi remek vendégváró receptünket ajánljunk mindenkinek, aki szeretne könnyen és egyszerűen forró csokit készíteni, azonban olyan extrával, amiben a csokoládé és a forralt bor harmóniája találkozik. Az előkészületek kb 10 percet vesznek igénybe, a teljes főzés kicsivel több, mint egy órát, és 8-10 főre számoljuk a lenti mennyiséget.

Vörösboros forrócsokoládé

Hozzávalók:

¼ bögre kakaópor
½ bögre kristálycukor
2 ½ bögre csokoládédarabka
6 bögre tej
Csipet só
1 üveg vörösbor (750 ml)

A csokoládédarabkákat, kakaóport, sót, cukrot, a tejet és a bort alacsony hőfokon lassú kavargatással keverjük össze, majd miután minden szépen összeolvadt, magas hőfokon egy órán keresztül főzzük, 20 percenként megkavarva.

Amilyen egyszerűen elkészíthető, annyira könnyen elvarázsolja a vendégeket. Extra ötletünk a tálaláshoz a még különlegesebb ízélmény érdekében: pirítsunk pár darab mályvacukrot, és díszitsük a forrócsokit vele, pár csipet csokireszelékkel is megszórjatuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Forrás:https://hu.hiloved.com/a-forro-csokolade-egy-roevid-toertenete/

Hanna

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago