Desszert

Vörösboros forrócsokoládé

A tél beköszöntével és ahogy egyre jobban közeledünk az Ünnepek felé, lassan mindenhol előkerülnek a forró italok, akár csak egy kellemes teára, vagy a karácsonyi vásárok forgatagában fellelhető különböző fűszerezésű forralt borokra gondolunk.

A forró csokoládé is az egyik legismertebb – nem csak téli – kedvencünk lehet, melynek eredete egészen a majákig vezethető vissza, Kr. e. 500-as évekig; chilipaprikából, kakaólevélből és kakaóvízből készítették. Európába az 1500-as évek környékén jelent meg ez a finom ital, és csak az 1700-as évek végén egy jamaicai recept alapján kezdték tejjel keverni. 19. századig gyomor- és májbetegségek kezelésére is használták.

Napjainkban rengeteg változata ismert, vannak akik az egyszerűbb változatát, és vannak akik felturbózva szeretik fogyasztani.

Az alábbi remek vendégváró receptünket ajánljunk mindenkinek, aki szeretne könnyen és egyszerűen forró csokit készíteni, azonban olyan extrával, amiben a csokoládé és a forralt bor harmóniája találkozik. Az előkészületek kb 10 percet vesznek igénybe, a teljes főzés kicsivel több, mint egy órát, és 8-10 főre számoljuk a lenti mennyiséget.

Vörösboros forrócsokoládé

Hozzávalók:

¼ bögre kakaópor
½ bögre kristálycukor
2 ½ bögre csokoládédarabka
6 bögre tej
Csipet só
1 üveg vörösbor (750 ml)

A csokoládédarabkákat, kakaóport, sót, cukrot, a tejet és a bort alacsony hőfokon lassú kavargatással keverjük össze, majd miután minden szépen összeolvadt, magas hőfokon egy órán keresztül főzzük, 20 percenként megkavarva.

Amilyen egyszerűen elkészíthető, annyira könnyen elvarázsolja a vendégeket. Extra ötletünk a tálaláshoz a még különlegesebb ízélmény érdekében: pirítsunk pár darab mályvacukrot, és díszitsük a forrócsokit vele, pár csipet csokireszelékkel is megszórjatuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Forrás:https://hu.hiloved.com/a-forro-csokolade-egy-roevid-toertenete/

Hanna

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

4 hét ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

4 hét ago