Vörösboros forrócsokoládé

A tél beköszöntével és ahogy egyre jobban közeledünk az Ünnepek felé, lassan mindenhol előkerülnek a forró italok, akár csak egy kellemes teára, vagy a karácsonyi vásárok forgatagában fellelhető különböző fűszerezésű forralt borokra gondolunk.

A forró csokoládé is az egyik legismertebb – nem csak téli – kedvencünk lehet, melynek eredete egészen a majákig vezethető vissza, Kr. e. 500-as évekig; chilipaprikából, kakaólevélből és kakaóvízből készítették. Európába az 1500-as évek környékén jelent meg ez a finom ital, és csak az 1700-as évek végén egy jamaicai recept alapján kezdték tejjel keverni. 19. századig gyomor- és májbetegségek kezelésére is használták.

Napjainkban rengeteg változata ismert, vannak akik az egyszerűbb változatát, és vannak akik felturbózva szeretik fogyasztani.

Az alábbi remek vendégváró receptünket ajánljunk mindenkinek, aki szeretne könnyen és egyszerűen forró csokit készíteni, azonban olyan extrával, amiben a csokoládé és a forralt bor harmóniája találkozik. Az előkészületek kb 10 percet vesznek igénybe, a teljes főzés kicsivel több, mint egy órát, és 8-10 főre számoljuk a lenti mennyiséget.

Vörösboros forrócsokoládé

Hozzávalók:

¼ bögre kakaópor
½ bögre kristálycukor
2 ½ bögre csokoládédarabka
6 bögre tej
Csipet só
1 üveg vörösbor (750 ml)

A csokoládédarabkákat, kakaóport, sót, cukrot, a tejet és a bort alacsony hőfokon lassú kavargatással keverjük össze, majd miután minden szépen összeolvadt, magas hőfokon egy órán keresztül főzzük, 20 percenként megkavarva.

Amilyen egyszerűen elkészíthető, annyira könnyen elvarázsolja a vendégeket. Extra ötletünk a tálaláshoz a még különlegesebb ízélmény érdekében: pirítsunk pár darab mályvacukrot, és díszitsük a forrócsokit vele, pár csipet csokireszelékkel is megszórjatuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Forrás:https://hu.hiloved.com/a-forro-csokolade-egy-roevid-toertenete/

Hanna

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

38 perc ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

1 óra ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

4 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

5 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago