A paradicsomos-tonhalas tészta a világ egyik legegyszerűbb receptje, amit a fokhagyma és az olívabogyó tesz igazán ízletessé.
Sokszor mondtuk már, mennyire szeretjük a tésztaételeket, amelyek finomak, kiadósak, és a legfontosabb, hogy a dolgos hétköznapokba is beleférnek. A paradicsomos-tonhalas tésztánál talán a világon nincs egyszerűbb, villámgyorsan és pofonegyszerűen összedobhatod, csak arra érdemes odafigyelned, hogy a tésztát semmiképp ne főzd túl, maradjon inkább al dente, azaz fogkemény.
Paradicsomos-tonhalas tészta
só ízlés szerint
2 ek olívaolaj
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük forrni.
Amíg a tészta készül, a vöröshagymát megpucoljuk, és apróra kockázzuk, majd olajon üvegesre pároljuk.
Mielőtt megüvegesedne teljesen, hozzáadjuk az összepréselt fokhagyma gerezdeket. Ezután hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd az apró kockára vágott olívabogyókat.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a cukrot pedig szintén beleszórjuk.
Ha a tészta al dente, levesszük a tűzről, és leszűrjük.
Végül a tonhalat és a petrezselymet is hozzáadjuk a szószhoz. A szószt összekeverjük a tésztával, majd parmezánnal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]