paradicsomos tonhalas tészta
Fotó: Martha Stewart

A paradicsomos-tonhalas tészta a világ egyik legegyszerűbb receptje, amit a fokhagyma és az olívabogyó tesz igazán ízletessé. 

Sokszor mondtuk már, mennyire szeretjük a tésztaételeket, amelyek finomak, kiadósak, és a legfontosabb, hogy a dolgos hétköznapokba is beleférnek. A paradicsomos-tonhalas tésztánál talán a világon nincs egyszerűbb, villámgyorsan és pofonegyszerűen összedobhatod, csak arra érdemes odafigyelned, hogy a tésztát semmiképp ne főzd túl, maradjon inkább al dente, azaz fogkemény.

Paradicsomos-tonhalas tészta

400 g tészta (lehet penne, spagetti, tagliatelle, vagy amihez kedvünk van)
120 g olajbogyó
120 g tonhalkonzerv
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
100 g sűrített paradicsom
2 tk petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csapott tk cukor

2 ek olívaolaj

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük forrni.

Amíg a tészta készül, a vöröshagymát megpucoljuk, és apróra kockázzuk, majd olajon üvegesre pároljuk.

Mielőtt megüvegesedne teljesen, hozzáadjuk az összepréselt fokhagyma gerezdeket. Ezután hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd az apró kockára vágott olívabogyókat.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a cukrot pedig szintén beleszórjuk.

Ha a tészta al dente, levesszük a tűzről, és leszűrjük.

Végül a tonhalat és a petrezselymet is hozzáadjuk a szószhoz. A szószt összekeverjük a tésztával, majd parmezánnal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: