A forró kánikulában nincs is jobb, mint egy nagy pohár hideg, házi limonádé. Sokkal egészségesebb, mint az agyoncukrozott üdítők, nem is beszélve arról, hogy lényegesen olcsóbb elkészíteni otthon, mint megvenni az étteremben, ahol pofátlanul sokat számolnak fel érte. 

A nyaralások alkalmával vagy akár csak a munkában a nagy melegben, még sokkal fontosabb, hogy eleget igyunk. Az a legjobb, ha a folyadékbevitelünk nagy részét a víz teszi ki, na de miért ne ízesíthetnénk meg, pláne ha egészséges alapanyagokkal tesszük ezt?

Epres-lime limonádé

30 dkg eper
2 lime-ból nyert lime-lé
1 citromból nyert citromlé
1 szál menta (ízlés szerint)
2 dl víz
1 dl ásványvíz (ízlés szerint)

Az epret megmossuk, szármentesítjük, ráfacsarjuk a leveket, majd rádobjuk a mentát. Ezután leturmixoljuk, majd összeöntjük a vízzel.

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Femcafe

Rózsa limonádé

  • 1 liter tisztított víz
  • 1 kávéskanál rózsavíz
  • ¼ kávéskanál sztívia por
  • ½ citrom leve
  • citromkarikák és jégkocka a díszítéshez

Az alapanyagokat egy jól záródó üvegben összerázzuk, majd hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt, pohárba, kancsóba töltjük, citromkarikákat és jégkockát adunk hozzá. Friss rózsaszirmokkal díszíthetjük.

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Cookpad

Gyömbéres limonádé

2 liter víz
1 teáskanál frissen őrölt gyömbér
1 közepes méretű uborka, hámozva és vékonyan felkarikázva
1 közepes citrom, vékony karikákra vágva
12 kisebb fodormentalevél

Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy üvegkancsóban és egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Fmc

Borítókép forrása: Homemade Bears

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: