Az almás céklasaláta igazi jolly joker fogás, tele van vitaminokkal és rosttal, az íze mellett már csak ezért is érdemes elkészíteni.
A cékla sokáig csak savanyúságként volt jelen a köztudatban, pedig a bíborszínű zöldségből számtalan finomság süthető és főzhető. Ehetjük persze nyersen, nem feltétlenül kell feldolgozni ahhoz, hogy ehető legyen, de tehetjük levesbe, süteménybe és salátába is, a földes ízű zöldségből ugyanis remek ételek készülnek.
Az almás céklasaláta örök klasszikus, amihez csupán néhány összetevő szükséges, ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű, így a kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele.
Almás céklasaláta
3 db savanykás alma
2 db cékla
1/2 db citrom leve
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
160 gr majonéz
175 gr tejföl
fél csokor petrezselyem
A céklát alaposan megmossuk, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. (Ha úgy jobban szeretjük, a céklát meg is főzhetjük, de akkor jelentősen lecsökken a zöldég vitamintartalma.)
Külön tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk.
A reszelt almát és a céklát összekeverjük a majonézes mártással, szükség esetén utánsózunk, borsozunk.
Egy-két órára hűtőbe toljuk, hogy lehűljön, és az ízek is alaposan összeérjenek. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]