Fotó: Creme de la Crumb
A fűszeres, ragacsos Buffalo máz nem csak a csirkeszárnynak és a csirkecombnak áll jól, a szuperegészséges karfiol is igazán pikáns és izgalmas lesz tőle.
A Buffalo vagy Kentucky csirkeszárnyat sokan ismerik és szeretik, lényege az extrán fűszeres és csípős máz, amelytől kellemesen ragacsos, porhanyós, ugyanakkor ropogós lesz az étel. Azt viszont kevesen tudják, hogy a karfiolnak is igen jót tesz az ínyenc szósz, ráadásul ha sütőben készítjük, akkor külön olaj sem szükséges az elkészítéséhez.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A karfiolt alaposan megmossuk, kisebb darabokra vagy rózsáira szedjük.
A száraz alapanyagokat ( liszt, fokhagymapor, római kömény, pirospaprika, só, bors) egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, és simára keverjük.
A karfiolokat egyenként belemártjuk, a felesleget hagyjuk lecsöpögni, majd a sütőpapírral bélelt tepsire felsorakoztatjuk őket. 180 fokos sütőben légkeverés mellett 15 percig sütjük, utána átforgatjuk, majd még 10 percig sütjük.
Ezt követően a ketchupot, a csiliszószt, az almaecetet és az olajat összekeverjük, majd a karfiolokat egy ecset segítségével bekenegetjük, utána még 15 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy ropogósra süljenek.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…