Diéta & Egészség

Buffalo karfiol: fűszeres bundában sült, ropogós zöldségek

A fűszeres, ragacsos Buffalo máz nem csak a csirkeszárnynak és a csirkecombnak áll jól, a szuperegészséges karfiol is igazán pikáns és izgalmas lesz tőle. 

A Buffalo vagy Kentucky csirkeszárnyat sokan ismerik és szeretik, lényege az extrán fűszeres és csípős máz, amelytől kellemesen ragacsos, porhanyós, ugyanakkor ropogós lesz az étel. Azt viszont kevesen tudják, hogy a karfiolnak is igen jót tesz az ínyenc szósz, ráadásul ha sütőben készítjük, akkor külön olaj sem szükséges az elkészítéséhez.

Buffalo karfiol

  • 1 fej karfiol
  • 2 dl liszt
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • só, bors
  • 1,5 dl ketchup
  • 2 evőkanál csiliszósz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál olaj

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A karfiolt alaposan megmossuk, kisebb darabokra vagy rózsáira szedjük.

A száraz alapanyagokat ( liszt, fokhagymapor, római kömény, pirospaprika, só, bors) egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, és simára keverjük.

A karfiolokat egyenként belemártjuk, a felesleget hagyjuk lecsöpögni, majd a sütőpapírral bélelt tepsire felsorakoztatjuk őket. 180 fokos sütőben légkeverés mellett 15 percig sütjük, utána átforgatjuk, majd még 10 percig sütjük.

Ezt követően a ketchupot, a csiliszószt, az almaecetet és az olajat összekeverjük, majd a karfiolokat egy ecset segítségével bekenegetjük, utána még 15 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy ropogósra süljenek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago