A zöldségfasírtok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, nem is véletlen hiszen finomak és egészségesek, ami lássuk be, elég jó párosítás manapság. A céklafasírt gyönyörű színével pedig egyből a kedvencükké vált.

A céklafasírt remek választás fogyókúrázóknak is, hiszen lényegesen kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a húsos variáció. Ha tepsiben készítjük el még egészségesebb lesz, hiszen nem kell töménytelen mennyiségű olajat használni a kisütéséhez – bár igaz, ami igaz, mi most olajban sütöttük ki a gombóckákat.

Egyébként pedig egy remekül variálható étel, hiszen főzelékekhez, mártogatósként vagy krumpli mellé is remek választás.

Hozzávalók

20 dkg cékla
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál oregáno
1 mokkáskanál bazsalikom
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Az édesburgonyát és a céklát, fokhagymát megtisztítjuk. Apró lyukú reszelőn lereszeljük őket. Egy kicsit kinyomkodjuk a levét.
Hozzáadjuk a tojásokat. Beletesszük a zabpelyhet, és a zabpehelylisztet.
Hozzáadjuk a majoránnát, bazsalikomot, oregánót, megszórjuk borssal, és ízlés szerint sózzuk.  Összegyúrjuk, ha szükséges, még egy kis zabpehelylisztet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen az állaga.
Pár perc állás után, apró kis gombócokat formázunk belőle és zabpehelylisztben megforgatjuk őket.
Forró olajban mindkét oldalát átsütjük.
Papírszalvéta szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Borítókép forrása: Mindmegette

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago