A zöldségfasírtok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, nem is véletlen hiszen finomak és egészségesek, ami lássuk be, elég jó párosítás manapság. A céklafasírt gyönyörű színével pedig egyből a kedvencükké vált.

A céklafasírt remek választás fogyókúrázóknak is, hiszen lényegesen kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a húsos variáció. Ha tepsiben készítjük el még egészségesebb lesz, hiszen nem kell töménytelen mennyiségű olajat használni a kisütéséhez – bár igaz, ami igaz, mi most olajban sütöttük ki a gombóckákat.

Egyébként pedig egy remekül variálható étel, hiszen főzelékekhez, mártogatósként vagy krumpli mellé is remek választás.

Hozzávalók

20 dkg cékla
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál oregáno
1 mokkáskanál bazsalikom
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Az édesburgonyát és a céklát, fokhagymát megtisztítjuk. Apró lyukú reszelőn lereszeljük őket. Egy kicsit kinyomkodjuk a levét.
Hozzáadjuk a tojásokat. Beletesszük a zabpelyhet, és a zabpehelylisztet.
Hozzáadjuk a majoránnát, bazsalikomot, oregánót, megszórjuk borssal, és ízlés szerint sózzuk.  Összegyúrjuk, ha szükséges, még egy kis zabpehelylisztet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen az állaga.
Pár perc állás után, apró kis gombócokat formázunk belőle és zabpehelylisztben megforgatjuk őket.
Forró olajban mindkét oldalát átsütjük.
Papírszalvéta szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Borítókép forrása: Mindmegette