A céklás burgonyapüré látványos és ízletes köret, amellyel felvidítható és izgalmassá tehető még a leghétköznapibb fogás is.
Itthon a mai napig a krumplipüré az egyik legkedvelteb köret, ám azt kevesen tudják, hogy a megszokott, hagyományos verziót meglepően könnyű feldobni egy-két extra hozzávalóval, fűszerrel. Az egyszerű recept remekül megbolondítható az élénk színű céklával, érdemes még egy kis kocka vajat is tenni a forró püréadagok közepére, ettől lesz igazán selymes, és krémes az ételünk.
Céklás burgonyapüré
1 kg krumpli
3 db cékla
szerecsendió
330 g tejföl
só, bors
10 dkg vaj
A krumplikat meghámozzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Ha kész a krumpli, leszűrjük, és krumplinyomóval vagy villával alaposan összetörjük. A főzőlevet félretesszük.
A céklát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a fűszereket, illetve a tejfölt, majd simára turmixoljuk. (Ne turmixoljuk sokáig, mert nyúlóssá válik.)
Hozzáadagolunk annyi főzőlevet, hogy elérjük a számunkra megfelelő állagot.
Ha elkészült, egy kis kocka vajat teszünk a püréadagok tetejére. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]