Kezdőlap Diéta & Egészség Chili sin carne, a húsmentes chilis bab

Chili sin carne, a húsmentes chilis bab

0
A húsmentes csilis bab is finom verzió

A chili con carne egy igazi öregmotoros egytálétel, amelynek népszerűsége napjainkban is töretlen. Számos félreértés és vita tárgyát képezi, a nézeteltérések gyakorlatilag nemzetközi szinten folynak. A chili sin carne, vagyis a húsmentes chilis bab rendet tenni nem fog a káoszban, de jó alternatíva lehet vegák és vegánok számára!

A világon szinte mindenhol ismert, de pont annyiféleképpen is elkészített ételnek már maga a magyar fordítása is félreértésre adhat okot: valójában a chili con carne esetében nem chilis babról, hanem chilis húsról beszélhetünk.

De mégis mi van akkor, ha állatvédelemből nem eszünk húst, vagy egyszerűen csak mellőzzük az állati eredetű élelmiszereket? Megnyugtató, hogy létezik a chili sin carne, azaz a chili hús nélkül.

Nézzünk egy vega, sőt vegán húsmentes chilis bab receptet, amit bűntudat nélkül majszolgathatunk!

Hozzávalók:

1 ek olivaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
½ db kápia parika
1 sűrített paradicsom
400 g lencse
400 g konzerv vörös kidney bab
400 g konzerv cukormentes kukorica
800 g konzerv hámozott paradicsom
római kömény
cayenne bors
bors
chilli

Pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd dobjuk rá a felkockázott kápiát és fokhagymát. Öntsük rá a sűrített paradicsomot, majd picit rottyantsuk össze. Amint ez megvan, jöhet is a konzerv szekció! Tegyük bele a lencsét, a leszűrt vörös babot, valamint a cukormentes kukoricát és végül a hámozott paradicsomot. Finoman nyomkodjuk szét az egyben maradt paradicsomdarabokat. Fűszerezzük római köménnyel, borssal és ízlés szerint őrölt chilivel. Főzzük 10 percen keresztül lassú tűzön. Már kész is! Bon appétit!

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: