Ha egy gyorsan elkészíthető ételre vágysz, ami sajtos, omlós, laktató és az egész család imádja, ne keress tovább.  Van 40 perced, amibe a mosogatást is beleszámoljuk? Ha igen, nem is szaporítjuk tovább a szót.

Hozzávalók:

1 csésze rizs
5 evőkanál növényi olaj
2 csésze forró víz
1 csomag fagyasztott brokkoli ( 250gr )
2 kiló csont nélküli csirkemell
1 ½ teáskanál fokhagymapor
2 nagy hagyma, felkockázva
1 citrom ( a héja egy részér reszeljük le)
½ csésze reszelt parmezán sajt
só és őrölt fekete bors ízlés szerint

Kockázzuk fel a csirkemellet, és vágjuk fel apró darabokra a hagymát. Majd tegyük fel a rizst főni. ( a profik készíthetik a rizst sütőben is, ebben az esetben 200 C fokos sütőt javaslunk)

Következő lépésként tedd a brokkolit egy nagy edénybe, önts rá sós vizet, hogy teljesen ellepje, majd forrald fel. Miután felforrt, vedd vissza közepes lángra, és párold 5-7 percig, amíg puha nem lesz. Lecsepegtetjük, majd a brokkolit sóval és borssal ízesítjük.

Ezután melegítsük fel a maradék, 3 ek olajat egy serpenyőben közepesen magas lángon; forró olajhoz adjuk a csirkét, fűszerezzük fokhagymaporral. Pirítsuk, amíg teljesen megbarnul, ez kb  7 perc.

A felaprított hagymát keverd a csirkéhez és főzd tovább kb 7 percig. Amikor a hagyma puha és áttetsző lesz, utána még kb 10-15 percig fedő alatt omlóssá és puhává varázsoljuk a csirkemellet.

A kész brokkolit keverjük hozzá a rizshez, adjuk hozzá a citromhéjat és a citromlevet, majd ezt jól keverjük össze. Tálaláskor szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!

Hanna

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

1 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

1 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago