A Cobb saláta izgalmas, laktató és remekül variálható, amitől még a legelvetemültebb húsfogyasztó sem marad éhes.
A salátákat sokszor vádolják azzal, hogy nem lehet velük jól lakni, és bár olykor-olykor ez valóban így van, a Cobb saláta mégsem ilyen, sőt! Az amerikaiak világhíres salátájában olyan összetevők kapnak helyet, mint a jó zsírokkal bíró avokádó, a karakteres kéksajt vagy az ízletes bacon.
A legenda szerint a saláta az 1900-as évek elején látott napvilágot egy Cobb nevű étteremtulajdonos bisztrójában, aki a nap végén a megmaradt alapanyagokból készített magának vacsorát, így alkotva meg a Cobb saláta receptjét.
Hozzávalók
- 0.5 fej saláta
- 6 szelet bacon
- 3 db tojás
- 2 db paradicsom
- 2 db avokádó
- 5 dkg rokfort sajt
- só
- bors
Az öntethez:
- 1.5 dl olívaolaj
- 2 teáskanál borecet
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál Worcestershire-szósz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
A tojásokat főzzük keményre (forástól számított 7-8 perc), majd pucoljuk meg, és vágjuk fel. A bacont szeleteljük fel, és pirítsuk meg.
A salátát mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel, és rakjuk egy nagyobb tálba.
A többi zöldséget is szeleteljük össze, majd rendezzük el a salátán ízlésesen a paradicsomot, a szalonnát, az avokádót és a tojást, majd morzsoljuk hozzá a sajtot.
Az öntethez csupán keverd össze kell keverjük a hozzávalókat, és tálalás előtt locoljuk a salátára.
[sc name=”facebook” ]