A Cobb saláta izgalmas, laktató és remekül variálható, amitől még a legelvetemültebb húsfogyasztó sem marad éhes. 

A salátákat sokszor vádolják azzal, hogy nem lehet velük jól lakni, és bár olykor-olykor ez valóban így van, a Cobb saláta mégsem ilyen, sőt! Az amerikaiak világhíres salátájában olyan összetevők kapnak helyet, mint a jó zsírokkal bíró avokádó, a karakteres kéksajt vagy az ízletes  bacon.

A legenda szerint a saláta az 1900-as évek elején látott napvilágot egy Cobb nevű étteremtulajdonos bisztrójában, aki a nap végén a megmaradt alapanyagokból készített magának vacsorát, így alkotva meg a Cobb saláta receptjét.

cobb-saláta | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó The Paleo Running Momma

Hozzávalók

  • 0.5 fej saláta
  • 6 szelet bacon
  • 3 db tojás
  • 2 db paradicsom
  • 2 db avokádó
  • 5 dkg rokfort sajt
  • bors
Az öntethez:
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál borecet
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál 

A tojásokat főzzük keményre (forástól számított 7-8 perc), majd pucoljuk meg, és vágjuk fel. A bacont szeleteljük fel, és pirítsuk meg.

A salátát mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel, és rakjuk egy nagyobb tálba.

A többi zöldséget is szeleteljük össze, majd rendezzük el a salátán ízlésesen a paradicsomot, a szalonnát, az avokádót és a tojást, majd morzsoljuk hozzá a sajtot.

Az öntethez csupán keverd össze kell keverjük a hozzávalókat, és tálalás előtt locoljuk a salátára.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: