Diéta & Egészség

Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab

A csőben sült zöldbab köretként, de akár önmagában is kiváló, ráadásul az elkészítése sem igényel különösebb konyhai tapasztalatot. 

A tésztás fogások mellett a csőben sült ételek is nagy kedvenceink, hiszen viszonylag kevés előkészülettel ízletes és laktató ételt készíthetünk. A csőben sült zöldbab talán kevésbé népszerű, mint krumplival és karfiollal készült társai, ettől függetlenül feltétlenül érdemes neki adni egy esélyt, a zöldbab ugyanis nem csak finom, de az egyik legértékesebb növényi fehérjeforrás is, amely nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B9-, C- és K-vitamint, továbbá mangánban, magnéziumban, kalciumban, káliumban, foszforban és szelénben is bővelkedik.

Csőben sült zöldbab

  • 50 dkg zöldbab
  • 3 db tojás
  • 6 dl tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 10 dkg sajt

A zöldbabok szárait levágjuk, majd feltesszük annyi vízben, hogy ellepje. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt és 1 teáskanál sót, majd 10-15 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük.

A tojásokat simára felverjük az apróra vágott kaporral, a liszttel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal.

Az alaposan lecsepegtetett zöldbabot vajjal kikent hőálló tálba szórjuk. Ráöntjük a tojásos-keveréket, ráhalmozzuk a tejfölt, majd megszórjuk bőségesen reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

13 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

4 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

4 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

4 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

4 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

5 nap ago