Fotó: Food
A csőben sült zöldbab köretként, de akár önmagában is kiváló, ráadásul az elkészítése sem igényel különösebb konyhai tapasztalatot.
A tésztás fogások mellett a csőben sült ételek is nagy kedvenceink, hiszen viszonylag kevés előkészülettel ízletes és laktató ételt készíthetünk. A csőben sült zöldbab talán kevésbé népszerű, mint krumplival és karfiollal készült társai, ettől függetlenül feltétlenül érdemes neki adni egy esélyt, a zöldbab ugyanis nem csak finom, de az egyik legértékesebb növényi fehérjeforrás is, amely nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B9-, C- és K-vitamint, továbbá mangánban, magnéziumban, kalciumban, káliumban, foszforban és szelénben is bővelkedik.
A zöldbabok szárait levágjuk, majd feltesszük annyi vízben, hogy ellepje. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt és 1 teáskanál sót, majd 10-15 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük.
A tojásokat simára felverjük az apróra vágott kaporral, a liszttel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal.
Az alaposan lecsepegtetett zöldbabot vajjal kikent hőálló tálba szórjuk. Ráöntjük a tojásos-keveréket, ráhalmozzuk a tejfölt, majd megszórjuk bőségesen reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…