A karfiolkrémleves különösen jól jön az őszi megfázásos szezonban, a currys változatot pedig pláne megéri elkészíteni.
Imádjuk a karfiolos ételeket, mert táplálóak, egyszerűek és gyorsak, arról nem is beszélve, hogy tele vannak vitaminnal, így az őszi-téli szezonban különösen ajánlott a fogyasztásuk. A karfiol többek között levesnek is kiváló, készülhet belőle hagyományos, magyaros változat grízgaluskával és sűrű, kiadós krémleves is, amit a legkülönfélébb fűszerekkel, például curryvel is ízesíthetünk.
A lenti recept elkészítése hihetetlenül gyors és egyszerű, szinte el sem lehet rontani, így azok is bátran próbálkozhatnak vele, akik egyelőre nehezen ismerik ki magukat a konyhában.
Currys karfiolkrémleves
1 kg karfiol
20-30 dkg sárgarépa
1-2 evőkanál curry-fűszerkeverék
ízlés szerint só, bors
3 dl natúr joghurt
1 csokor koriander a tálaláshoz
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk.
A répát egy nagyobb tálba tesszük, megszórjuk a curryvel, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Körülbelül 15 percig főzzük, ezután hozzátesszük a rózsáira szedett karfiolt, és még 15 percig fedő alatt főzzük a zöldségeket.
Egy merőkanállal kinyerünk a levesből, ezt egy tálkában összekeverjük a joghurttal, majd visszaöntjük a többi levesbe. Egyet-kettő hagyjuk rottyanni, majd apróra vágott friss korianderrel forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]