Sok felnőtt magozza ki még ma is félelemmel teli pontossággal a dinnyeszeletet, annyira magáévá tette a gyerekkori ijesztgetést. Pedig nyilván nem nő dinnye a hasunkban és más bajunk sem lesz, ha lenyeljük a magokat.
A görögdinnyének nem csak piros húsa, hanem fekete magja is egészséges. Többek között káliumot, vasat, folsavat és B-vitamint tartalmaz. Persze ahhoz, hogy ezek felszívódjanak a szervezetben, a dinnyemagot el kell rágni. Vagy a ledarált magból teát készíteni (egy teáskanálnyi csészénként): ideális vesetea, heti háromszor érdemes fogyasztani belőle. A görögdinnye magját megpirítva és sós vízzel felfőzve tökmaghoz hasonló ropogtatnivalót kapunk. Talán nem meglepő: a dinnyemagból hidegen sajtolt olaj is készül.
Ha semmilyen formában nem szeretnénk fogyasztani, hát fűzzünk belőle karkötőt, nyakláncot, hiszen valljuk be: a dinnyemag szép.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…