Sok felnőtt magozza ki még ma is félelemmel teli pontossággal a dinnyeszeletet, annyira magáévá tette a gyerekkori ijesztgetést. Pedig nyilván nem nő dinnye a hasunkban és más bajunk sem lesz, ha lenyeljük a magokat.  

A görögdinnyének nem csak piros húsa, hanem fekete magja is egészséges. Többek között káliumot, vasat, folsavat és B-vitamint tartalmaz. Persze ahhoz, hogy ezek felszívódjanak a szervezetben, a dinnyemagot el kell rágni. Vagy a ledarált magból teát készíteni (egy teáskanálnyi csészénként): ideális vesetea, heti háromszor érdemes fogyasztani belőle. A görögdinnye magját megpirítva és sós vízzel felfőzve tökmaghoz hasonló ropogtatnivalót kapunk. Talán nem meglepő: a dinnyemagból hidegen sajtolt olaj is készül.

Ha semmilyen formában nem szeretnénk fogyasztani, hát fűzzünk belőle karkötőt, nyakláncot, hiszen valljuk be: a dinnyemag szép.

Gyenes Zsuzsa
Gyenes Zsuzsa

Recent Posts

Hagyományos magyar receptek, amelyeket érdemes otthon kipróbálni

A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…

3 hét ago

Konyhaberendezés a hatékony főzéshez

Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…

4 hét ago

TP-Link Deco Mesh XE75: Az új generációs hálózat otthon és irodában

A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…

1 hónap ago

TP-Link Deco BE65: A hálózatok új szintje otthon és irodában

A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…

1 hónap ago

TP-Link Deco X10: Az otthoni Mesh Wi-Fi új korszaka

Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…

1 hónap ago

TP-LINK DECO X60: A TÁGAS OTTHONOK IDEÁLIS MESH MEGOLDÁSA

A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…

1 hónap ago