Sok felnőtt magozza ki még ma is félelemmel teli pontossággal a dinnyeszeletet, annyira magáévá tette a gyerekkori ijesztgetést. Pedig nyilván nem nő dinnye a hasunkban és más bajunk sem lesz, ha lenyeljük a magokat.
A görögdinnyének nem csak piros húsa, hanem fekete magja is egészséges. Többek között káliumot, vasat, folsavat és B-vitamint tartalmaz. Persze ahhoz, hogy ezek felszívódjanak a szervezetben, a dinnyemagot el kell rágni. Vagy a ledarált magból teát készíteni (egy teáskanálnyi csészénként): ideális vesetea, heti háromszor érdemes fogyasztani belőle. A görögdinnye magját megpirítva és sós vízzel felfőzve tökmaghoz hasonló ropogtatnivalót kapunk. Talán nem meglepő: a dinnyemagból hidegen sajtolt olaj is készül.
Ha semmilyen formában nem szeretnénk fogyasztani, hát fűzzünk belőle karkötőt, nyakláncot, hiszen valljuk be: a dinnyemag szép.
Ahogy beköszöntenek a hűvösebb őszi napok és az esti sötétedés is hamarabb érkezik, egyre több…
A konyhai mosogató dugulása egy gyakori és bosszantó probléma, amely bármely háztartást érinthet. A víz…
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…