Sok felnőtt magozza ki még ma is félelemmel teli pontossággal a dinnyeszeletet, annyira magáévá tette a gyerekkori ijesztgetést. Pedig nyilván nem nő dinnye a hasunkban és más bajunk sem lesz, ha lenyeljük a magokat.  

A görögdinnyének nem csak piros húsa, hanem fekete magja is egészséges. Többek között káliumot, vasat, folsavat és B-vitamint tartalmaz. Persze ahhoz, hogy ezek felszívódjanak a szervezetben, a dinnyemagot el kell rágni. Vagy a ledarált magból teát készíteni (egy teáskanálnyi csészénként): ideális vesetea, heti háromszor érdemes fogyasztani belőle. A görögdinnye magját megpirítva és sós vízzel felfőzve tökmaghoz hasonló ropogtatnivalót kapunk. Talán nem meglepő: a dinnyemagból hidegen sajtolt olaj is készül.

Ha semmilyen formában nem szeretnénk fogyasztani, hát fűzzünk belőle karkötőt, nyakláncot, hiszen valljuk be: a dinnyemag szép.