A rukkola igen megosztó, ugyanis sokan ódzkodnak a csípőssége miatt, pedig érdemes lenne rendszeresen fogyasztani, hiszen nagyon egészséges.
A finom rukkola saláta tele van ízekkel és vitaminokkal, így kiváló választás, ha valami könnyed és frissítő ebédre vagy vacsorára vágynánk. A manapság igen divatos zöldség rengeteg ásványi anyagot rejt magában, amire nagy szükségünk van – főleg a kánikulában, ugyanis az izzadással nem csak vizet, de ásványi sókat is veszítünk.
A friss salátát laktatóbbá varázsolhatjuk, ha valamilyen sajtfélét is teszünk mellé – mi például a bivalymozzarella mellett döntöttünk. A bolti, ízfokozókban dúskáló öntetetek pedig inkább hanyagoljuk, otthon legalább olyan, ha nem finomabbat tudunk készíteni.
Öntethez:
A paradicsomot kockázzuk fel, majd keverjük össze a rukkolával és mozzarellával.
Az öntethez kutyuljuk össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot, a citromot és a préselt fokhagymát. Locsoljuk meg vele a zöldséges keveréket, majd tegyünk rá tetszőleges mennyiségű olívabogyót.
Borítókép forrása: Bien.hu
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…