Egy krumplis fogás is lehet izgalmas: a medvehagymás vajas burgonya igazi ínyenc köret, és éppen most van itt az ideje az elkészítésének.
Előbújtak az első medvehagymalevelek, így aki szereti a snidling és a fokhagyma szerelemgyerekének tartott fűszernövényt, annak feltétlen érdemes bespájzolnia belőle. Talán mondanunk sem kell, de ha magunk szeretnénk gyűjteni az erdőben, akkor nagyon legyünk résen, ugyanis a medvehagyma könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág hasonló színű, mérgező levelével!
A krumplit először megpucoljuk, majd tetszőleges méretű gerezdekre vágjuk. Sós, hideg vízben feltesszük a burgonyákat, körülbelül 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A pestóhoz a medvehagymát alaposan megmossuk. Két-három levelet kiveszünk, a többit pedig egy aprítógépbe tesszük a parmezán, a só és a bors társaságában, majd az egészet krémesre összedolgozzuk. Közben egy kevés olívaolajat is teszünk hozzá.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd hozzátesszük az apróra vágott medvehagymát és a krumplit. Hozzáforgatjuk a pestót, és néhány perc alatt összesütjük az egészet. Arra ügyeljünk, hogy a krumpli egészben maradjon, ne törjük össze. Egy kevés szezámmaggal is feldobhajuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…