Fotó: Morghew Estate, Tenterden, Kent
Egy krumplis fogás is lehet izgalmas: a medvehagymás vajas burgonya igazi ínyenc köret, és éppen most van itt az ideje az elkészítésének.
Előbújtak az első medvehagymalevelek, így aki szereti a snidling és a fokhagyma szerelemgyerekének tartott fűszernövényt, annak feltétlen érdemes bespájzolnia belőle. Talán mondanunk sem kell, de ha magunk szeretnénk gyűjteni az erdőben, akkor nagyon legyünk résen, ugyanis a medvehagyma könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág hasonló színű, mérgező levelével!
A krumplit először megpucoljuk, majd tetszőleges méretű gerezdekre vágjuk. Sós, hideg vízben feltesszük a burgonyákat, körülbelül 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A pestóhoz a medvehagymát alaposan megmossuk. Két-három levelet kiveszünk, a többit pedig egy aprítógépbe tesszük a parmezán, a só és a bors társaságában, majd az egészet krémesre összedolgozzuk. Közben egy kevés olívaolajat is teszünk hozzá.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd hozzátesszük az apróra vágott medvehagymát és a krumplit. Hozzáforgatjuk a pestót, és néhány perc alatt összesütjük az egészet. Arra ügyeljünk, hogy a krumpli egészben maradjon, ne törjük össze. Egy kevés szezámmaggal is feldobhajuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…