A köményes, csurgatott tojásleves olyan klasszikus, amihez vétek hozzányúlni, hiszen a megszokott recept is annyira finom, hogy csak rontani lehet rajta. 

Nemhiába, hogy évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvend a magyaros tojásleves: pillanatok alatt kész, nem kell hozzá főzőtudomány, és igazán kellemes felvezetése egy könnyed ebédnek. Hagyományos magyar fogás lévén, természetesen a pirospaprika sem maradhat el, de jellegzetes ízét mégiscsak a köménymag adja.

A tojáslevest mindenki saját kedvére formálhatja: van aki szerint úgy jó, ha a sok csurgatott tojástól szinte megáll benne a kanál, míg mások inkább úgy szeretik, ha nyugodtan tudják kanalazni a kellemesen fűszeres levet, és legfeljebb csak néha kell találkozniuk nagyobb tojásdarabkákkal.

Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 2 tojás
  • 2 ek liszt
  • babérlevél
  • őrölt kömény
  • őrölt paprika

Kis lángon a lisztből és az olajból rántást készítünk, majd 1 liter vízzel öntünk hozzá. Ezután teszünk bele babérlevet, köményt, majd sóval és pirospaprikával ízesítjük.

A tojásokat felverjük, majd ha felforrt a levest, a tojásokat folyamatos kevergetés mellett óvatosan belecsurgatjuk. Így főzzük kb. 1-2 percig. Ha szeretjük, újhagymát is karikázhatunk bele, de egy egész főtt tojással is feldobhatjuk a végeredményt. Kész is az isteni csurgatott tojásleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: